dimarts, 30 de gener del 2024

Algunes reflexions abans de l'assemblea.

Demà hi ha convocada l'assemblea general on les persones afectades votaran si estan a favor o no, de les condicions que s'han negociat.

Partint  de la base que la declaració d'Emergència no la vol ningú i independentment del recursos que es tinguin o es disposin, (en condicions normals), cal tenir present, que es tracta d'una situació inusual, que generarà una crisis, comparable a una situació de pandèmia, tsunami, incendi o terratrèmol. I on nosaltres els jardiners i jardineres de la ciutat, serem els i les principals protagonistes.

Som SERVEI PÚBLIC i ESSENCIAL i la nostra principal funció i responsabilitat és EL MANTENIMENT I LA CURA DEL VERD DE LA CIUTAT. Així mateix està recollit en el conveni col·lectiu i en els Estatuts de Parcs i Jardins. 

La Direcció abans d’anunciar l’aplicació del 41, s'ha assessorat molt bé i ha contemplat tots els escenaris possibles. Incloent el que li suposaria anar a conflicte col·lectiu, amb denúncia als jutjats.

Al nostre parer, la crida a la mobilització que s'està fent per a la retirada del article 41, careix de sentit, doncs aquesta s'hauria d'haver fet ABANS DE LA FORMACIÓ de la Comissió Negociadora.

Perquè quan es decideix formar part de la comissió negociadora ja
s'està acceptant el període de negociació i per tant l'aplicació de l'article 41.
 
I en aquest cas TOTES les seccions sindicals HAN VOLGUT FORMAR PART de la Comissió Negociadora, que va quedar constituïda el 02/01/2024. I per tant una crida coherent, a la mobilització per conflicte col·lectiu, s'hauria d'haver fet abans d'aquesta data.

La comunicació al Comitè d'Empresa, sobre la intenció d'aplicar l'article 41, es va fer en data 20/12/2023 i on s'establia l'inici del període de negociacions a 11/01/2024 i amb una durada 15 dies, tal com marca la llei.
 
 La crida a la mobilització per la retirada de l'article 41, també hauria de contemplar i preveure els possibles escenaris en els que ens podríem trobar, com a SERVEI PÚBLIC I ESSENCIAL que som.
 
També som del parer que la crida a la mobilització, hauria  d'anar acompanyada d'un full de ruta i determinades accions, que de moment, ningú ha plantejat a tota plantilla.
Per tant un plantejament de mobilitzacions poc meditat, es podria considerar molt revolucionari, però gens efectiu.
 
Si finalment es denuncia, serà un/a jutge/essa, qui decidirà si la Direcció ha aplicat correctament la mesura. I mentre no surt la resolució del judici ( de 9 a 18 mesos) s'haurà de venir a regar per la tarda amb les condicions que decideixi unilateralment la Direcció. 



Durant el transcurs de la negociació, se'ns ha titllat d'alarmistes i electoralistes, però la  intenció de UGT no ha estat una altra que la d'actuar amb responsabilitat i fer la feina, per a la que estem legitimats i reconeguts per llei. 
 
La nostra intenció de relat és:
  • Fer una reflexió sobre la responsabilitat que suposa ser servei públic.
  • Garantir els drets de la plantilla davant de totes les situacions possibles.
  • Mantenir la continuïtat del servei públic, al llarg del temps.
Per a que generacions futures tinguin l'oportunitat de formar part de Parcs i jardins, tal com l'hem tinguda nosaltres.

És per això que UGT (independentment de la intenció personal de vot), demanem que es decideixi de manera responsable, pensant en les possibles situacions i els diferents escenaris, que podrien esdevenir i com afectarien (uns/es i altres) en el nostre futur, com a Institut.

I per recolzar la nostra petició, fem ús del saber popular amb la següent dita:
 
No prometis si estàs content/a
No responguis estant enfadat/da 
no decideixis estant dolgut/da
i no actuis si no estàs convençut/da.

Moltes gràcies pel vostre temps i MOLTA SORT!!!
 
 
 




Seguim fortes i forts!!!

 
 
 
 
 
Vine demà a l'assemblea i decideix.