divendres, 26 de gener del 2024

BREU ANÀLISI SOBRE LA NEGOCIACIÓ

Bon dia companys i companyes, 

la negociació ha finalitzat i el resultat és un document on es recullen , els motius de l'aplicació, el desenvolupament de la negociació i les condicions laborals del torn de tarda.

Val a dir que l’aplicació de les condicions laborals que recull l’acord, només s’aplicaran, si en la propera assemblea i mitjançant votació, la plantilla així ho decideix.

Pel que fa a les condicions laborals recollides en el possible acord apareixen:

  • Període per demanar  VOLUNTARIS /ES (4-5 dies)
  • ADMISSIÓ de VOLUNTARIS/ES durant l'aplicació del torn.
  • Horari de14:30h a 20:30h ( REDUCCIÓ de la jornada a 6h)
  • Retribució Econòmica de 7,5 diaris, que inclou, Complement canvi horari + Complement CONDUCCIÓ.  (aquest darrer només per les persones que actualment no siguin conductores i al torn de tarda haguessin de conduir) 
  • Els i les representants de les seccions sindicals, que signin l'acord  PODRAN ASISTIR  a les reunions Técnico-organitzatives multidisciplinars  que s'establiran amb l'objectiu de realitzar un  seguiment i avaluació dels dispositius.
  • Acotar la VIGÈNCIA unícament durant la Declaració d'Emergència.
Si el resultat de la votació és NO A L’ACORD, les condicions laborals del torn de tarda, seran les que vulgui la Direcció:
  • Organització dels torns sense possibilitat de voluntari/es.
  • Horari de 14h a 22h (sense reducció)
  • El canvi d'horari com a única compensació econòmica.
  • L'aplicació de la mesura serà mentre durin les restriccions d'aigua potable.
 
UGT volem compartir el nostre punt de vista, sobre alguns dels aspectes i casuístiques, que han marcat la negociació. Els més destacats serien:
  • Temps establerts de negociació ( 15 dies tal com recull l'article 41) 
Els tempos no han ajudat i menys si tenim en compte que fins a la 4a reunió, algunes seccions sindicals, no van presentar les seves propostes. 
En les 2 anteriors només es posava en dubte l'aplicació de la mesura i  la manera d'actuar dels equips tècnics, davant de la situació.
  • La novetat de la situació.
Independentment del recursos que es tinguin o es disposin,  per dur a terme el desenvolupament (en condicions normals) habitual del dia a dia, cal tenir present, que una situació extraordinària o inusual, genera un estat de gran crisis. I la declaració d'Estat d'Emergència per sequera és un clar exemple. 

Des de UGT creiem que s'ha fet una crítica cap als equips Tecnico-organitzatius (no oblidem que són companys /es nostres) que considerem, si més no, desproporcionada, però ha deixat palès, que existeix cert desconeixement i  manca de confiança. 
Cal tenir en compte, que la situació, no està sent desitjada per ningú i ha vingut en les mateixes condicions, que podia haver vingut, una pandèmia, un incendi o un terratrèmol.
  • El marc polític de l'Ajuntament. 
Cal recordar que ara qui està al capdavant de l'Ajuntament de Barcelona és l'equip de govern del PSC. 
I en aquesta negociació s'ha constatat, que existeix una altra enfoc sobre la gestió pública, diferent al que podia tenir BcnEnComú, al govern anterior. 
I PSC, en la mesura del possible, sempre apostarà per ampliar la gestió mixta del servei. (público-privada).


Comentar que UGT portem treballant en aquest acord, des de que la Direcció a dia 20/12/23, va anunciar-nos per correu la intenció d'aplicar l'article 41. 
 
Els resultats són els que són, hem fet tot el possible i no ens perdrem en arguments, ni justificacions que tinguin com a base el: I si s'hagués fet o I si hagués dit això o allò altre.

Cal no perdre de vista que, el resultat que surti el proper dia en la votació, marcarà el camí que seguirá Parcs i Jardins, en el futur. I només hi ha 2 direccions possibles: 
 
a) Manteniment i expansió de l'Institut com a servei Públic 
b) Manteniment i expansió cap a la gestió mixta del Servei.


I voldríem acabar aquest petit analisis citant una frase del gran mestre Sun Tzu, recollida en el llibre "L'Art de la Guerra":
 
"La millor la victòria, és la que es guanya fora del camp de batalla."
 
 
En breu rebreu informació sobre la convocatòria de l'assemblea on el personal afectat per la mesura,  manifestarà el seu posicionament mitjançant votació.
 
 
Moltes gràcies pel vostre temps. 
 
 
Seguim fortes i forts!!!
 









Us passem el número de telèfon de la secció sindical, per si voleu fer consultes al respecte.

680 60 31 81

I l’enllaç del telegram per si voleu mantenir-vos informats/des.