dimecres, 7 de novembre del 2012

RESOLUCIÓ D’ADHESIÓ A LA VAGA GENERAL 14N


El  Comitè d’Empresa del d’Institut Municipal de Parcs i Jardins de Barcelona, reunit en Comissió Permanent el 5 de novembre de 2012, davant les polítiques de retallades socials i supressió de drets de les treballadores i treballadors decretats pels Governs central i autonòmic ha acordat,

DONAR RECOLZAMENT A LA CONVOCATÒRIA DE VAGA GENERAL DEL PROPER 14 DE NOVEMBRE DE 2012, en el marc de la unitat sindical i amb el suport de les organitzacions socials que s'apleguen en la Plataforma Prou Retallades perquè

  • A Catalunya i Espanya després de dos anys de polítiques de retallades i ajust tenim més atur, més pobresa, més precarietat laboral i més desigualtats.

·         Les polítiques que estan aplicant els governs de PP i CiU són totalment injustes per a la majoria de la població i inútils per sortir de la crisi. Mentre es troben fàcilment solucions per resoldre la fallida del sistema financer, es retallen recursos per a les polítiques socials i s'està creant una situació d'exclusió social que afecta cada vegada a una major part de la ciutadania. Els Pressupostos Generals de l’Estat per a 2013 en són un clar exemple, prioritzant el pagament dels interessos i continuant amb l’estratègia d’afebliment de l’Estat de Benestar.

·         A Parcs no som aliens a les retallades del Govern central ni a les del de Catalunya. Veiem com minven els nostres drets: acomiadaments del personal eventual, congelació i reducció del salari durant tres anys, augment de la jornada, eliminació de les ajudes quan s'estigui de baixa, permisos, progressives externalitzacions, intenció de modificar els nostres estatuts per aplanar el camí cap a la privatització, ...

·         I això sembla ser només el principi. Cada dia el Govern del PP està aprovant i anunciant noves mesures que empitjoren les nostres condicions de vida. Una prova d'això és la llei aprovada recentment que facilita l'acomiadament massiu del personal laboral de les empreses públiques i les intencions del govern de restringir i endarrerir l'edat de les jubilacions.

  • Hi ha alternatives i recursos suficients per dur-les endavant, però cal canviar les polítiques a Catalunya, Espanya i Europa.

Per tot això exigim a les institucions europees i als governs català i espanyol un canvi en les actuals polítiques d’austeritat extrema i retallades, injustes per a la major part de la població i que debiliten l’economia.



A Barcelona a 5 de novembre de 2012