divendres, 22 de desembre del 2023

RESUM 2023

2023 s'acaba i des de UGT us deixem un recordatori de la feina que hem realitzat durant tot aquest any i us volem avançar alguns dels temes en els que estem treballant i treballarem a curt, mig i llarg termini.

Tenint en compte la nostra minsa representació sindical dintre del Comitè d'Empresa (2 electes: Saturnino Muñoz i David Muñoz i 2 LOLS: José Miguel Morales i Susanna Rofín) creiem que estem deixant clar que defensem i proposem millores per tothom. No en va la nostra secció sindical està formada per companys/a que treballen dintre dels grups d'oficis, administratius/ves i tècnics/ques.

Estem molt contentes de la feina que portem realitzant des que al 2021 vam ser escollides per portar la Secretaria del Comitè d'Empresa.

Des de llavors la nostra secció sindical no ha deixat de treballar per la plantilla, sense avantposar els interessos sindicals i sempre amb una visió generalista, alhora de realitzar propostes i negociar acords.

Iniciatives i Propostes pròpies recolzades pel Comitè d'Empresa i aprovades per la Direcció:

Acord foment del català

UGT recuperem una proposta Inicial de la INTERSINDICAL, a partir de la qual elaborem la proposta. El Comitè d'Empresa la recolza i la Direcció la recolzen i es signa l'acord.

Estabilització de 110 companys i companyes

Mentre altres seccions sindicals es manifestaven i convocaven vagues per a que tes realitzés una estabilització sense cap tipus de pauta legal incomplint els drets principals que garanteixen l'accés equitatiu a l'Administració Pública la UGT vam asistir a múltiples xerrades i cursos per informar en tot moment al Comitè d'Empresa sobre com procedir.

UGT hem estat treballant i col·laborant intensament amb el Departament de Selecció vam elaborar una proposta que finalmentva recolzar el Comitè d'Empresa  i és la que va tirar en davant i ha permés que 110 companyes i companys passessin a obtenir plaça fixa.

Aprovació Taxa de Reposició extraordinària (75 places)

A partir del Decret Llei sobre PROCESOS DE ESTABILIZACIÓN DERIVADOS DE LA LEY 20/2021 DE 28 DE DICIEMBRE MEDIDAS URGENTES PARA LA REDUCCIÓN DE LA TEMPORALIDAD EN LA EMPLEO PÚBLICO i l'acord PARA UNA ADMINISTRACIÓN DEL SIGLO XXI, des de UGT vam trobar la manera d'augmentar el nombre de places d 'OPO i així ho vam fer saber a la Direcció de Serveis General.

Durant tot aquest any hem treballat conjuntament amb el Departament de Selecció per a que s'aprovés la taxa de reposició extraordinària tot realitzant moltes reunions, informes, xerrades, cursos, converses amb grups polítics i a darrera hora fent pressió mediàtica i piulades en xarxes socials, per aconseguir-les. 

Sortien un total 166 places, però les 75 aprovades són les que corresponien a MESURES DEL PROCÉS D'ESTABILITZACIÓ ( que finalitza a 31/12/2024). Seguirem lluitant per les 81 restants.  

Reserva de places OPO per Auxiliar jardineria ( Branca Poda) 

Al mes d'agost UGT vam realitzar una proposta que no va ser recolzada pel Comitè d'Empresa i que la Direcció va dir que estudiaria. Una vegada aprovada la taxa de reposició Extraordinària  UGT tornem a fer una proposta per a reserva de places de poda i xofer/essa. 

Aquesta vegada es va aprovar la proposta per ambdues parts i en les properes OPO es reservaran 10 places per Auxiliar de jardineria (Branca PODA)

Proposta distribució horària durant l'estiu amb retorn a la jornada laboral de 35 hores.

UGT vam fer una proposta al mes de maig, on es contemplava una distribució horària durantr l'estiu que incloia la tornada a les 35 hores.

No va ser recolzada pel Comitè d'Empresa i només part de la Direcció estava d'acord. Finalment, però i degut al contexte social polític del moment, els marges de negociació van haver de ser uns altres, obtenint com a resultat l'acord de distribució horària actual.


Col·laboració, aportació de ideies i propostes, recolzament i aprovació:

Durant tot aquest any UGT també hem participat molt activament la negociació dels acords resultants, recolzant propostes i aportant millores a les presentades per altres seccions sindicals i /o la Direcció.


2023

Acord de vigilància.

Descripció funcions Llocs de treball RLLT.

III PLa de Igualtat.

Diverses OPO . Administratiu/va, TS Jurídic TM del verd.

Bosses de TS Arquitectutra, TM verd, TS Contractació.

Bases Concurs de mèrits per 50 companys/es més.

 2024

Bases OPO 75  65 places Auxiliar Jardineria + 10 places de Poda.

Bases Concurs mèrits 23 companys/es ( 20 Tècnics/ques i 3 Administratius/ves).


Objectius pel 2024:

Des de UGT som conscients que hi ha molts temes pendents a tractar. Us avancem alguns, tenint en compte que caldrà treballar també, en aquells altres temes i imprevistos que puguin anar sorgint al llarg del 2024.

Definició i actualització Destins Especials i/o Llocs de treball en RLLT ( Xòfer/essa, Grimpada, Tones, Pla de Risc...).

Implantar mesures III PLa Igualtat.

Recuperar horari 35 hores amb Distribució horari a l'estiu per la calor.

Eleccions Sindicals.

Denúncia o Prórroga del conveni.

 

I fins aquí el resum de les feines més rellevants que hem portat a terme la nostra secció sindical. Mencionar que paral·lelament també hem treballat defensant a la nostra afiliació, quan els ha sorgit algun imprevist i  assistint a diverses formacions, per tal de donar resposta a la representació sindical que us mereixeu.

UGT seguirem defensant a tots i a totes per igual, sense caure en hipocresies ni fent ús de la doble moralitat, per tal d'obtenir millores i de garantir els nostres drets així com, la nostra continuïtat com a servei Públic.


US DESITGEM UNES BONES FESTES A TOTHOM!!!!!







 

 

SEGUIM FORTES I FORTS!!

diumenge, 29 d’octubre del 2023

On són les 75?

 Una vegada aprovats els acords de "Pla d'estabilització" al Desembre de 2021 i  l’acord per "Una administració pública del siglo XXI" al 17 de Novembre del 2022 en el que es contempla que l'administració pot autoritzar l'augment de la seva taxa específica adicional amb caracter extraordinari ( o sigui ara o mai) aquesta secció sindical ens vam posar en contacte  amb la Direcció de l’institut per iniciar els tràmits.

I així va ser com la Direcció va realitzar un informe justificatiu per demanar al Ministerio de trabajo les 161 places que ens corresponen segons la Ley 20/2021.  

La resposta del Ministerio va ser, que un tant per cent de la taxa extraordinària l’havia d'otorgar el propi Ajuntament de Barcelona (o sigui 75 places) i una vegada s'aprovessin aquestes places, la resta  (86 ) es podrien sol·licitar al Ministerio amb la seva corresponent tramitació.

Però és clar, la gran maquinària de la burocràcia administrativa i les eleccions municipals (al govern de Barcelona en Comú li va costar decidir-se) no van ajudar gaire i la demanda d'aquestes places va ser poc àgil.

Cal afegir que, la interventora de l’Ajuntament no va aprovar el informe justificatiu de les 75 places, per trobar-lo electoralista.

Ja amb el PSC a l'Alcaldia ens van asegurar que, seguirien amb la mateixa línia que BCNenComú, pel que fa al manteniment del verd de la ciutat. I després que la Interventora municipal finalment, donés llum verda a les 75 places faltava que aquestes s'aprovessin en la comissió de Govern, per a convertir-les en reals.

I aquest va ser el compromís que va adquirir la Regidora de Medi Ambient i Presidenta de l'Institut de Parcs i Jardins, Sra .Laia Bonet, en una reunió de Benvinguda amb la Presidenta  i el Secretari del Comitè d'Empresa.

Què passa llavors? Doncs que abans de portar l'aprovació a la Comissió de Govern (hi ha una cada setmana) el Gerent Municipal, (Sr.Albert Dalmau) i el Gerent d'Organitzacio (Sr. Javier Pascual) han de donar el vist i plau.

I tot i que la taxa és una mesura del llavors Govern central de PSOE i acordada amb els sindicats d'UGT i CCOO, aquests 2 senyors són bastatnt reacis a l'aprovació de la taxa específica extraordinària, ja que són grans amants de la gestió mixta público-privada. ( Així mateix ho expressen al seu perfil de linkedin)

Al darrer Consell d’administració i primer de la legislatura d’aquest govern socialista, el  representant del Comitè d'Empresa va preguntar a la Presidenta de l'Institut, sobre el compromís d'aprovació de la taxa extraordin'aria (les 75 places)

I la Sra Bonet va contestar que s’estaven negociant.

Negociant? Però si ens corresponen per LLei, estan recollides en l’acord signat pel PSOE!!!!

D’altra banda som conscients que el PSC a l’Ajuntament de Barcelona, està aplicant una sèrie de mesures als seus/seves treballadors/es en forma de retallades de drets socials i laborals. I es dedica a fer cas omís als sindicats.


Pel que fa a Parcs i Jardins ens consta que tant la Presidenta del Comitè d’Empresa, com altres seccions sindicals, han establert converses amb altres formacions municiapls, per mirar de convencer al PSC i tot recordant el compromís que va adquirir amb el manteniment del verd de Barcelona.

I de pas aprofitar per fer-li una tirada d’orelles al ple municipal, premsa i xarxes socials, fent-li veure que només disposen de 10 regidors.

Per la nostra part UGT hem sol·licitat varies vegades una reunió amb la regidora i representants del Govern Municipal PSC i encara estem esperant resposta.

No entenem com el PSOE que presumeix de ser el govern més progressista de la història, pacta amb sindicats uns acords que representen una millora per la funció pública en drets laborals i socials i en canvi el PSC, liderat pel seu "enfant terrible", es dedica a posar la mirada en l'externalització i en les retallades.

Aquestes accions portades a terme recentment per l’equip de govern del PSC ens ha fet qüestionar-nos el  següent:

És el PSC progressista feminista, ecologista i defensor de la igualtat entre persones? (Tal com presumeix de ser-ho el seu partit matriu PSOE)


O pel contrari és més proper i comparteix ideologia amb el partit que li va donar suport per poder obtenir l’alcaldia? 

El missatge del PSC  és que Barcelona sigui la ciutat per les persones...

Però de quines persones parla exactament? De les que vivim a Barcelona? O les que només volen invertir i obtenir beneficis sense tenir en compte a les que vivim i/o treballem a Barcelona?

Sr Collboni vostè ha crescut i ha tingut una infantesa feliç, en part gràcies a Parcs i Jardins, doncs la seva mare va ser una de les primeres dones treballadores a l’Institut Municipal de Parcs i Jardins.

Li demanem que reflexioni quin model de ciutat vol; doncs depén de quin trii el seu equip municipal,  a les properes eleccions municipals, a l'hora d'obtenir vots, pot ser, no serà suficient participar en paellades populars, ni moure’s en bicicleta, ni anar prenent cafè pels mercats amb les veïnes.

Nosaltres som del parer que Barcelona es mereix un Ajuntament ferm amb un servei públic i de qualitat, com el de Parcs i Jardins.








Seguim fortes i forts!!!

dijous, 5 d’octubre del 2023

Sant tornem-hi!!!!

 Bon dia companys i companyes!

Avui es celebra el Consell d'Administració de Parcs i Jardins.
I desde UGT hem enviat un document al Comitè d'empresa amb el nostre posicionament.

Però què és i per a que serveix el Consell d'administració?

És un instrument de supervisió i control de la gestió de les empreses, on s'informa de les despeses, ingressos, patrimoni i el desenvolupament de l'activitat de l'institut.

És en aquest espai on el representant dels treballadors/es exposa la opinió sobre el funcionament de l'institut i realitza les demandes que es creuen necessàries pel bon funcionament de Parcs i Jardins.


No oblidem que en un Consell d'administració, es va demanar que ens designessin Servei Esencial i gràcies a això és possible la convocatòria de les OPO de taxa de reposició que permet aplantillar persones i garanteix la continuïtat del servei, com a públic.

Per tant, el Consell d'Administració, té la seva importància.

Val a dir que el que presenta el representant de la plantilla, és un document conjunt que recull les aportacions de cada secció sindical.

Delegades de prevenció del Comitè de seguretat i salut Laboral (CSSL)
 
A mitjans de juliol, el President del Comitè de Seguretat i Salut Laboral (CSSL) va enviar una carta a la Presidenta del Comitè d'Empresa on exposava que la CONFIANÇA mínima que ha d'existir dintre del Comitè de Seguretat i Salut Laboral, S'HA TRENCAT explícitament per una part de les persones delegades de prevenció, en relació a la sanció imposada a dues delegades sindicals de CGT.
Recordem que aquesta secció va emetre un comunicat a tota la plantilla  (6/07/23) on afirmava posar en dubte la tasca del Departament de prevenció i afirmaven que s'havien relatat fets ocorreguts, que els havien comunicat companys i companyes, relacionats en prevenció i amb la seguretat de les persones.
Aquestes declaracions no van agradar gens i des de la presidència del CSSL  s'ha demanat reflexió i propostes per solucionar la situació.

Per donar garantia a la continuïtat de la col·laboració entre els diferents membres del CSSL, la UGT vam proposar la renovació de TOTS i TOTES DELEGATS/ES SINDICALS que formen part del CSS, perquè no voliem assenyalar directament a ningú i perquè  s'havien detectat mancances en el traspàs d'informació, en la col·laboració entre delegats/es de les diferents seccions i perquè existia clarament falta de cohesió d'equip.
 
Així mateix ho van reconèixer, tant tot els altres delegats sindicals del CSSL, com la mateixa  delegada sancionada i també Coordinadora del CSSL.
En una reunió per tractar el tema en qüestió, la nostra proposta NO VA SER RECOLZADA per CAP SECCIÓ SINDICAL.

I ara el President del CSSL torna a demanar respostes i solucions per recuperar la confiança perduda. Doncs a la conclusió que van arribar les persones delegades de prevenció, va ser continuar com fins ara, és a dir, mantenir la  mateixa composició i estructura de la part social del CSSL, fins a les properes eleccions sindicals.
 
Des de UGT lamentem que aquest situació de desconfiança continuï existint, doncs mentre no hi hagi intenció per part del Comitè d'Empresa de buscar una solució, els grans perjudicats som tots/es els treballadors/es de Parcs i jardins
 
Proposta poda
 
 
A partir de les preocupacions i mancances que ens havien comunicat alguns dels companys que formen part d'aquest col·lectiu i amb la intenció de millorar el servei, UGT va realitzar una proposta, a mitjans de juliol, on s'exposaven algunes idees, per millorar del servei i amb l'objectiu principal de RESERVAR PLACES ESPECÍFIQUES destinades a LA PODA en les properes OPO. 

La nostra sorpresa ha estat que CAP SECCIÓ sindical donés recolzament  a questa proposta i en canvi la Direcció està estudiant la manera de portar-la a terme.

Des de UGT estem treballant, també, una proposta d'OPO, destinada al col·lectiu de Xofers/esses.

75 places de la taxa extraordinària.

Sembla ser que des de la Gerència Municipal (PSC) no ho acaben de veure clar. 
Tampoc és cap secret que la voluntat política del PSC, va encaminada a la implantació d'un model de GESTIÓ MIXTA per a tots els serveis municipals (o sigui combinació d' externalitzacions amb servei públic).
Seguim esperant resposta en ferm, sense perdre l'esperança.


Dstribució de l'horari de la jornada laboral  ( horari d'estiu)
 
UGT va presentar una proposta on l'objectiu principal eren la TORNADA a les 35 hores, INCLOENT els dies on line. 
En la proposta per tal de mantenir els dies on line, es proposava: distribuir el gaudi d'aquests dies per trimestres, tornar als 3 torns de vacances i establir un topall màxim (de 5 dies consecutius) a l'hora de tramitar la petició de dies festius.

CAP de les seccions sindicals
van recolzar la nostra proposta, en canvi part de la Direcció no la veia del tot malament.
 
Ara des del Comitè s'ha presentat una proposta de redistribució horària, que la Direcció no acaba de veure clar, doncs planteja una reducció horària i no es parla de tornar a les 35 hores.

Mentre que algunes seccions sindicals es dediquen a escalfar cadira o a intentar mantenir-la, des de UGT seguim treballant per i per a la plantilla. 
Tot i que de vegades ens assembli que el nostre esforç i dedicació cau en pou sense fons i no doni els fruits esperats, ho continuarem fent.
De fet UGT porta treballant 135 anys en la defensa dels drets laborals i aconseguint millores pels treballadors i treballadores. 
I ens sentim orgullosos/es de formar part del PRIMER sindicat de Catalunya (per tant el més antic) i de l'Estat espanyol.


Moltes gràcies a totes i a tots pel vostre temps.
 
⏰⏰⏰ 

 
 
 
 
 
 
Seguim fortes i Forts!!!

divendres, 21 de juliol del 2023

23J Data clau



Aquest diumenge 23J tindran lloc les eleccions generals. 

En Democràcia totes les eleccions són importants, però cal contemplar  la possibilitat que per part dels electors/es, s'hagi produït un cansament que es tradueix en la indecisió d'exercir o no, el nostre dret de vot.
Molts són els motius de desencant a l'hora d'anar a votar. Un d'ells probablement sigui el bipartidisme - PP-PSOE- i la duresa del seu enfrontament polític.
 
El desencant polític les promeses complertes a mitges i el constant canvi de decisions, en funció del panorama politic-econòmic-social mundial, tampoc ajuden gaire. Però nosaltres ens veiem en l'obligació de recordar, que exercir el dret de vot, ha estat prohibit durants molts anys a causa de la dictadura que es va patir i entenem que no exercir el dret a vot beneficia, precisament, a aquelles persones que tenen una visió molt particular de la Democràcia.
 
Som conscients que algunes de les solucions que es donen nos'ajusten exactament a les nostres necessitats particulars i ni es duen a terme amb la celeritat que voldríem. Però si més no, arrel de la crisi produïda per la pandèmia, en l'actual legislatura, s'han implantat algunes mesures per pal·liar la situació.
 
Algunes d'aquestes mesures han estat:
 
Impulsar els ERTO per evitar els acomiadaments
La llei rider control de lʼalgorisme i de lʼús de la intel·ligència artificial
Increment del contracte indefinit en 48 % (abans de la reforma eren menys del 10 %.) 
Creació de  3.000.000 milions més de llocs de treball indefinits.
La temporalitat baixa del 28 % al 14 % i En els joves de menys de 25 anys, del 51 % al 33 %..
Recuperació de la negociació col·lectiva: es torna a pactar per sobre de lʼIPC
Increment dels Salari mínim interprofessional Dels 735,9 euros de 2016 als 1.080 euros
Reforma de les pensions.Garantia fins al 2050

I les que ens han beneficiat al personal de Parcs i Jardins:

La llei del teletreball consolidar el teletreball com un dret.
Pla d'estabilització per les persones en interinatge.
OPO periòdica gràcies a la taxa de Reposició.

I d'altres mesures socials com:  ajuda al transport privat i públic, la baixada de l'electricitat, la Llei d'Igualtat, la llei de matrimoni igualitari, la Llei Trans, la llei de protecció Animal, La de Eutanisa, la dels Becaris, la llei de Formació Professional tan necessària per generar ocupació qualificada i la nova Llei d'Educació que intenta ampliar l'Educació pública i igualitària, amb educació en valors humans i drets civils.

Aquests són alguns dels esglaons guanyats i aquests són el punt de partida des d’on aconseguir nous drets. 
Però encara queda molta feina per fer I algunes de les Propostes sindicals per desenvolupar a Parcs i Jardins són:

Consolidar les 75 places la taxa específica ( Proposta d'aquesta secció sindical UGT al desembre del 2021)
Horari d'estiu i proposta de tornada a les 35 hores ( UGT vam fer proposta , però ni les seccions sindicals ni part de la Direcció va mostrar interés)
Calendari OPO ( UGT ha enviat proposta per que algunes de les places a definir siguin destinades al servei de poda)
 
I d'altres amb plantejament a llarg termini com:

Jornada laboral de 32 hores setmanals. 35 hores per llei, ara!
Reglament que impulsi els protocols LGTBI a les empreses
Creació del delegat/ada de medi ambient
Limitar més la subcontractació: No sʼha de subcontractar cap activitat pròpia de lʼempresa. Sʼha dʼaplicar el conveni pel qual es regeix lʼempresa.
Actualitzar lʼEstatut de treballadors/es a les realitats actuals: igualtat, teletreball, plataformes digitals... incloent-hi els drets guanyats.
 
Consolidar el salari mínim interprofessional al 60 % del salari mitjà, per llei
Clàusula intel·ligència artificial (IA) Incloent-hi sempre el control humà garantint la creació dʼocupació.
Modificació de lʼacomiadament

Però el poder econòmic, la dreta mediàtica, la utilització de les Xarxes per l'extrema dreta, els tertulians a sou del poder, estan creant cert reaccionarisme al vot de progrés i el que fa més mal,  part del jovent són arrastrats pels seus slogans manipuladors.
Ens juguem un retrocés de dècades del que s'ha aconseguit si acaba governant la dreta amb l'extrema dreta. Però ho podem evitar si el proper  23 de Juliol, es vota massivament a les opcions progressistes.
Fes valer el teu dret de vot, si més no, en memòria de totes aquelles persones que van lluitar per aconseguir-lo i de les que van morir sense poder exercir-lo.

DEFENSAR EL QUE HEM GUANYAT,  ÉS AVANÇAR EN DRETS !!!

dissabte, 8 de juliol del 2023

AVANÇAR O RETROCEDIR. TU DECIDEIXES

El passat dijous 06/07/23 la CGT, recolzada per la INTERsindical, decideixen (una altra vegada més) trencar amb la unitat del Comitè, per convocar una vaga UNILATERAL i deixant un altre cop a la plantilla sense poder decidir.

(L'altre vegada va ser la denúncia del convemi, aquesta mobilitzar-se "per la calor").

Durant el transcurs de la vaga hi havia organitzat un acte protesta per denunciar públicament la repressió sindical, que segons les dues delegades sancionades, han patit darrerament.

Val a dir que la participació va ser MOLT BAIXA  a jutjar per les dades facilitades per la Direcció:


De 969 persones, 47 van fer vaga (un 4,85% del total de la plantilla) I d'aquestes 35 van ser homes i 12 dones.

Aquesta és la resposta que ha donat la plantilla davant del sindicalisme que practica la CGT i que la INTERsindical copia i recolza.

La plantilla sembla ser que fuig del sindicalisme alarmista que només busca els titulars sensacionalistes amb la única finalitat de fer-se veure i alimentar el conflicte sense buscar solució.

Hi ha certes estratègies sindicals que poden distorsionar la realitat de Parcs i Jardins, davant de l'opinió pública. GENERAR OPINIONS entre la ciutadania, pot acabar EMBRUTANT el nom de l'Institut de Parcs i Jardins  i el nostre prestigi com a servei públic.

Només es pot revertir aquesta tendència, triant quin tipus de sindicalisme volem, que ens representi.

Si el sindicalisme alarmista i de fals control, que  TRENCA LA UNITAT del Comitè, posa constantment la traveta a les negociacions, no signa cap acord i amb la Direcció com a única beneficiària.

O pel contrari, el sindicalisme que es serveix del diàleg per aconseguir millores i preservar drets, però que NO LI TREMOLA EL POLS en cridar a la mobilització, quan les negociacions no funcionen i es posa en joc el benestar de la plantilla.

UGT ho tenim clar, doncs som un sindicat honest que treballa per aconseguir millores per tots els col·lectius de la plantilla, que dialoga, negocia, lluita i denuncia quan és necessari. I QUE VETLLA per l'acompliment de les normatives existents.

A Parcsi i Jardins estem portant a terme totes aquestes activitats sindicals, des del segle passat. No en va, som el sindicat més antic de la Península fundat l'any 1888 i amb 134 anys d'història AL SERVEI DELS TREBALLADORS I TREBALLADORES.

No voldríem acabar el comunicar sese fer esment a la repressió sindical que  CGT diu estar patint. Des de UGT, s’ha valorat tota la informació rebuda al respecte i hem decidit esperar a la resolució judicial, per posicionar-nos en ferm, públicament.

Per últim, ens agradaria deixar clar que tenim per costum CONTRASTAR tota informació que arriba a les nostres mans i que després traslladem, a la plantilla.


Moltes gràcies pel vostre temps.





SEGUIM FORTES I FORTS!!!



 


divendres, 12 de maig del 2023

ACORDS DE PRIMAVERA

 
ACORD D'AVANÇAMENT DE L'HORARI EN ELS MESOS D'ESTIU
 
Després d'un any negociant, ja tenim per fi, un ACORD D'AVANÇAMENT D'HORARI.!!!!

Aquest acord que respon a una mesura de salut i prevenció de riscos laborals, permet l'avançament de l'horari laboral per evitar els efectes de les altes temperatures durant els mesos de calor.
És tracta d'un tema que s'ha anant negociant cada any a correcuita i amb poca planificació i després d'haver-la posposat per atendre altres temes prioritaris que han anat sorgint ( denúncia conveni, acords de pla estabilització, català, vigilància...) finalment s'ha signat per a que QUEDI RECOLLIDA EN CONVENI. 
Com passa a tot acord, el que beneficia a unes persones pot arribar a perjudicar a unes altres. I en aquest cas, han estat les persones amb reducció d'horari per conciliació familiar, les afectades. 
 I arrel d'una iniciativa d'UGT, el Comitè d'Empresa, va enviar a la Direcció, un parell de propostes per trobar una solució que no impliqués un perjudici econòmic a les persones que, no podien acomplir el nou horari.
Finalment S'HA RESOLT amb propostes personalitzades, que no suposen cap perjudici econòmic a 10 les persones que s'havien dirigit a la Direcció, expressant el seu neguit.

BONES NOTÍCIES
 
Després de gairebé 2 anys demanant a les diferents Gerències de les que depèn Parcs i Jardins i també al propi President de l'Institut, finalment podrem Disposar d'un Departament de COMUNICACIÓ EXTERNA PROPI per emetre els nostres comunicats i per  informar directament a la ciutadania, el perquè de totes les feines que duem a terme i sobretot per donar a conèixer la importància de la nostra tasca  en el desenvolupament de la ciutat.
I també és motiu d'alegria que  s'ha dotat a l'Institut la figura de la SECRETÀRIA JURÍDICA PRÒPIA, fet que donarà al Departament més agilitat per resoldre temes de caire jurídic ( expedients sancionadors, resolucions de queixes i denúncies, requeriments , notificacions...) que afecten de manera directa, a Parcs i Jardins.

ACORD DE VIGILÀNCIA

El 28 /04/23  es va signar l'acord de vigilància. Un acord que ja fa anys que hauria d'haver-se modificat.
La jornada laboral dels companys i companyes de la vigilància fins ara, era de dilluns a diumenge, no cobraven cap festiu encara que el treballessin i havien de venir a treballar (obligatòriament) 2 caps de setmana al mes sense retribució. 

L'acord signat per totes les seccions sindicals ( a excepció de CGT) no és el que hauríem volgut UGT, però s'han aconseguit una sèrie de millores que el col·lectiu venia demanant fa moolt de temps.

En l'acord es defineixen diferents llocs de treball ( patrulla  vigilant i un destí nou encara per determinar i definir d' informador/a. I el més important és que la jornada laboral passarà a ser de dilluns a divendres i remuneració de tots els festius treballats, doncs fins ara no es cobraven.
També es pagarà un complement de lloc de treball a les persones de la patrulla i a les del Laberint 

Però abans de passar definitivament a la jornada de dilluns a divendres, la Direcció de Parcs i Jardins vol implementar un període d'adaptació.

Aquest període d'adaptació permet només treballar sense retribució 1 cap de setmana dels 2 que estaven obligats/des a fer. UGT demanàvem que es paguessin els 2 caps de setmana però no ha pogut ser 😔.

L'acord és un avanç perquè ara es cobraran tots els festius des de la signatura de l'acord.
i una vegada s'acabi el període d'adaptació ( d'aproximadament 1any)
s'establirà una bossa per treballar, cobrant, els caps de setmana i que serà de manera voluntària amb caràcter rotatiu,  tal com es fa a conservació.
Aquest acord (com tots els acords) JA ÉS PART DEL CONVENI.
 
REDUCCIÓ DE JORNADA A L'ESTIU  I  LES 35 HORES

Us informem també que ara mateix estem negociant l'horari d'estiu amb reducció de la jornada i  la tornada a les 35h, tal com recull la llei actual, per així acabar amb l' acord de decret imposat pel PP ja fa uns quants anys.
 
La reducció de la jornada a l'estiu és bàsica i atén a una mesura de salut. Tant és així que s'ha aprovat una norma legislativa que prohibeix les feines a l'aire lliure durant les alertes per altes temperatures amb l'objectiu d'evitar morts per cop de calor. Entre el llistat de feines afectades per aquesta norma ens trobem les JARDINERES i JARDINERS. Les restriccions s'aplicaran quan l'AEMET declari avís vermell o taronja per altes temperatures o quan hi hagi fenòmens meteorològics adversos.
Aquí us deixem un enllaç del diari "El Nacional" on s'explica amb més detall:



Hi ha varies propostes sobre la taula algunes de desplaçament d'horari, altres de reducció de la jornada. 
Per part d'UGT s'estem treballant en una proposta que contempli la tornada a les 35h, amb reducció d'horari a l'estiu ( des de St.Joan fins la Mercè)  en horari de 7:15 a 13:15h.
La nostra proposta també inclou sortir abans els divendres, però no tenim una proposta ferma d’horari d’ entrada i sortida perquè cal tenir en compte que la Direcció ja ha avançat que NO ACCEPTARÀ cap proposta de reducció d'horari d'estiu, que no contempli una recuperació de jornada durant altres mesos de l'any i que suposi disminuir el nivell de productivitat.
 
Des d'UGT ens agradaria aconseguir la jornada de 32 hores i segurament en aquesta negociació no serà possible. Però és una mesura que s'està implantant mica en mica en diferents empreses de l'estat espanyol, que han obtingut molts avantatges i han augmentat la seva productivitat. És una realitat de futur laboral a mig termini, que els sindicats d'UGT i CCOO ja han posat sobre la taula de negociació amb el govern. Us passem un enllaç on la Secretària de Políticas Europees de UGT, MªCarmen Barrera, ho explica en les Jornades Confederades de Negociació col·lectiva celebrada  Ses Illes Balears.


Informar-vos que una vegada hagin acabat les negociacions sobre l'acord de reducció a l'estiu, UGT ha demanat al Comitè d'empresa i a la Direcció, com a fet extraordinari, que la plantilla VOTI l'acord resultant de la negociació  en REFERÈNDUM. (Així ho vam manifestar per correu intern el passat 20 d'abril). Doncs podria ser que l’acord fruit de les negociacions entre Comitè i Direcció, impliqués allargar la jornada durant els mesos d’hivern.
I una vegada la plantilla ho ratifiqui i el Comitè d'Empresa el signi, també FORMARÀ PART DEL CONVENI.
 

TAXA DE REPOSICIÓ

Com cada Any i des de que Parcs i Jardins es va declarar SERVEI ESSENCIAL al 2016, ens correspon una taxa de reposició de personal que ens permet realitzar una OPO. Amb aquestes OPO ens assegurem la continuïtat de Parcs i Jardins com a SERVEI PÚBLIC.
La taxa corresponent al 2021 va ser de 55 persones i seguim a l'espera que des de Direcció ens comuniquin quina serà la taxa aprovada pel 2022.


AGRAÏMENTS
 
Des d'UGT celebrem tots aquests esdeveniments que permeten seguir avançant en la
construcció del futur de Parc i Jardins i és per això que AGRAÏM ENORMEMENT TOT L'ESFORÇ I DEDICACIÓ DE TOTES LES PERSONES que creuen i treballen per aquest nou futur. Així com també hem de dir que lamentem que aquesta feina, treball i esforç, de vegades, es vegi eclipsat per les accions i maneres de fer d'aquelles persones que no són gaire tolerants al canvi. Cert és que aquestes persones ja són poques (gairebé residuals), però malauradament, algunes de les seves accions fan més soroll i poden tenir certa repercussió, arribant a provocar una sensació de desànim, entre la plantilla. Però la UGT no defallim, seguirem treballant amb i per vosaltres. I  us ENCORATGEM a CONTINUAR CONSTRUINT el futur de Parcs i Jardins amb nosaltres.


ASSEMBLEA
 
Per últim recordar-vos que aquest dimarts 16/05/23 tindrà lloc una assemblea informativa al Casinet d'hostafrancs.
 
TORN MATÍ :  DE 8H A 10.15H
MÍNIMS I PERSONAL AMB REDUCCIÓ: 11.30H A 14.30H
TARDADE 15H A 18H
NIT: DIA 17 DE MAIG DE 22H A LES 01 AL CENTRE MANTENIMENT DE CANYELLES

Perquè PARCS I JARDINS SOM TOTES I TOTS:
 
 Ens veiem a l'Assemblea NO HI FALTIS!!!!,

Moltes gràcies pel vostre temps.
 

 

Seguim Fortes i forts

💪🏾💪🏾🤝🏼🫱🏽‍🫲🏼

divendres, 27 de gener del 2023

 

La importància del reconeixement a la feina


Cada vegada són més els estudis realitzats
demostrant que el reconeixement a la feina, és una necessitat prioritària.

És fonamental per la motivació del treballador ja que està directament relacionat amb la felicitat laboral.

Tenint en compte els principals tipus de reconeixement laboral:

1 - Existencial

2 - A la pràctica del treball

3 - A la dedicació a la feina
 
4 - Als resultats

Ens agradaria que participessiu a la següent enquesta

divendres, 20 de gener del 2023

NEGOCIEM AMB ÈXIT

 Bon dia

companys i companyes!!!

Ahir en la comissió de seguiment es va arribar a 2 acords.

1) En la nómina d'aquest mes de gener se'ns aplicarà una pujada del 2'5% com marca La Llei de Pressupostos Generals de l'Estat 2023 ( PGE).
💃💃💃🕺🕺🕺

2) La reivindicació i proposta d'UGT (recolzada per altres seccions sindicals i presentada com a Comitè d'Empresa) sobre el finançament dels cursos i el foment del Català, finalment s'ha aprovat.

La Direcció abonarà l'import dels cursos i/o taxes una vegada s'hagi finalitzat el curs i/o examen, sempre i quan s'hagi aprovat. L'abonament es realitzarà mitjançant nòmina, això vol dir que estarà subjecte a les corresponents retencions, per tant no serà exactament l'import exacte inicial.
🎉🎊🎉🎊🎉🎊

També s'està mirant d'estabilitzar, de manera extraordinària, mitjançant concurs de mèrits, a 5 persones afectades pel pla d'estabilització del subgrup d'auxiliar del verd, que no compleixen els requisits per presentar -se, al no disposar de la ESO, però porten molts anys treballant a Parcs i Jardins i en el seu moment van entrar com a Peó, quan llavors no es requerien estudis secundaris per aquesta categoria.

I pel que fa a la resta de temes proposats en aquesta comissió: 
 
RLLT, s'ha demanat formar subcomissions per realitzar les fitxes de  les funcions de cada lloc de treball.

Vigilància, cal esperar a que la Direcció presenti la seva nova proposta.

Horari d' estiu la Direcció de conservació ha fet la seva proposta d' horari d'entrada únic. 
 
Ara faltarà que les diferents seccions sindicals es posicionin i presentin la seva conformitat o la seva discrepància com a Comitè d'Empresa.


Des de UGT entenem que l'horari d' entrada únic vindria a ser el mateix que estem fent ara, però entrant i sortint mitja hora abans. I per tant la reducció de jornada per conciliació familiar es continuaria aplicant.

Aquest horari únic permet una millor planificació i organització de les feines a realitzar, per part del comandaments i no incrementaria el temps de treball de les persones responsables, durant la jornada, ja que si s'establissin diversos horaris en una mateixa brigada, haurien d'estar pendents dels diferents torns fixats, per coordinar totes les tasques a realitzar i resoldre els diversos imprevistos que poguessin sorgir.

Així mateix a efectes de logística és més eficaç i el treball que es realitza a la brigada dóna resultats més eficients.

Aprofitem per passar-vos l'enllaç de l'enquesta sobre l'horari d'estiu per si encara no has participat i vols fer-ho:

🕰️⏳⌚⏰


Comparteix-la amb altres companys i companyes 😉

La teva opinió ens importa.

UGT Parcs i Jardins 
🌷🌳🌸🌲🌹🌴🌺🌵

Moltes gràcies pel vostre temps i la vostra confiança.
 
 

 





Seguim fortes i forts!!!
✊🏾💪🏾🫱🏿‍🫲🏼