diumenge, 29 d’octubre del 2023

On són les 75?

 Una vegada aprovats els acords de "Pla d'estabilització" al Desembre de 2021 i  l’acord per "Una administració pública del siglo XXI" al 17 de Novembre del 2022 en el que es contempla que l'administració pot autoritzar l'augment de la seva taxa específica adicional amb caracter extraordinari ( o sigui ara o mai) aquesta secció sindical ens vam posar en contacte  amb la Direcció de l’institut per iniciar els tràmits.

I així va ser com la Direcció va realitzar un informe justificatiu per demanar al Ministerio de trabajo les 161 places que ens corresponen segons la Ley 20/2021.  

La resposta del Ministerio va ser, que un tant per cent de la taxa extraordinària l’havia d'otorgar el propi Ajuntament de Barcelona (o sigui 75 places) i una vegada s'aprovessin aquestes places, la resta  (86 ) es podrien sol·licitar al Ministerio amb la seva corresponent tramitació.

Però és clar, la gran maquinària de la burocràcia administrativa i les eleccions municipals (al govern de Barcelona en Comú li va costar decidir-se) no van ajudar gaire i la demanda d'aquestes places va ser poc àgil.

Cal afegir que, la interventora de l’Ajuntament no va aprovar el informe justificatiu de les 75 places, per trobar-lo electoralista.

Ja amb el PSC a l'Alcaldia ens van asegurar que, seguirien amb la mateixa línia que BCNenComú, pel que fa al manteniment del verd de la ciutat. I després que la Interventora municipal finalment, donés llum verda a les 75 places faltava que aquestes s'aprovessin en la comissió de Govern, per a convertir-les en reals.

I aquest va ser el compromís que va adquirir la Regidora de Medi Ambient i Presidenta de l'Institut de Parcs i Jardins, Sra .Laia Bonet, en una reunió de Benvinguda amb la Presidenta  i el Secretari del Comitè d'Empresa.

Què passa llavors? Doncs que abans de portar l'aprovació a la Comissió de Govern (hi ha una cada setmana) el Gerent Municipal, (Sr.Albert Dalmau) i el Gerent d'Organitzacio (Sr. Javier Pascual) han de donar el vist i plau.

I tot i que la taxa és una mesura del llavors Govern central de PSOE i acordada amb els sindicats d'UGT i CCOO, aquests 2 senyors són bastatnt reacis a l'aprovació de la taxa específica extraordinària, ja que són grans amants de la gestió mixta público-privada. ( Així mateix ho expressen al seu perfil de linkedin)

Al darrer Consell d’administració i primer de la legislatura d’aquest govern socialista, el  representant del Comitè d'Empresa va preguntar a la Presidenta de l'Institut, sobre el compromís d'aprovació de la taxa extraordin'aria (les 75 places)

I la Sra Bonet va contestar que s’estaven negociant.

Negociant? Però si ens corresponen per LLei, estan recollides en l’acord signat pel PSOE!!!!

D’altra banda som conscients que el PSC a l’Ajuntament de Barcelona, està aplicant una sèrie de mesures als seus/seves treballadors/es en forma de retallades de drets socials i laborals. I es dedica a fer cas omís als sindicats.


Pel que fa a Parcs i Jardins ens consta que tant la Presidenta del Comitè d’Empresa, com altres seccions sindicals, han establert converses amb altres formacions municiapls, per mirar de convencer al PSC i tot recordant el compromís que va adquirir amb el manteniment del verd de Barcelona.

I de pas aprofitar per fer-li una tirada d’orelles al ple municipal, premsa i xarxes socials, fent-li veure que només disposen de 10 regidors.

Per la nostra part UGT hem sol·licitat varies vegades una reunió amb la regidora i representants del Govern Municipal PSC i encara estem esperant resposta.

No entenem com el PSOE que presumeix de ser el govern més progressista de la història, pacta amb sindicats uns acords que representen una millora per la funció pública en drets laborals i socials i en canvi el PSC, liderat pel seu "enfant terrible", es dedica a posar la mirada en l'externalització i en les retallades.

Aquestes accions portades a terme recentment per l’equip de govern del PSC ens ha fet qüestionar-nos el  següent:

És el PSC progressista feminista, ecologista i defensor de la igualtat entre persones? (Tal com presumeix de ser-ho el seu partit matriu PSOE)


O pel contrari és més proper i comparteix ideologia amb el partit que li va donar suport per poder obtenir l’alcaldia? 

El missatge del PSC  és que Barcelona sigui la ciutat per les persones...

Però de quines persones parla exactament? De les que vivim a Barcelona? O les que només volen invertir i obtenir beneficis sense tenir en compte a les que vivim i/o treballem a Barcelona?

Sr Collboni vostè ha crescut i ha tingut una infantesa feliç, en part gràcies a Parcs i Jardins, doncs la seva mare va ser una de les primeres dones treballadores a l’Institut Municipal de Parcs i Jardins.

Li demanem que reflexioni quin model de ciutat vol; doncs depén de quin trii el seu equip municipal,  a les properes eleccions municipals, a l'hora d'obtenir vots, pot ser, no serà suficient participar en paellades populars, ni moure’s en bicicleta, ni anar prenent cafè pels mercats amb les veïnes.

Nosaltres som del parer que Barcelona es mereix un Ajuntament ferm amb un servei públic i de qualitat, com el de Parcs i Jardins.








Seguim fortes i forts!!!

dijous, 5 d’octubre del 2023

Sant tornem-hi!!!!

 Bon dia companys i companyes!

Avui es celebra el Consell d'Administració de Parcs i Jardins.
I desde UGT hem enviat un document al Comitè d'empresa amb el nostre posicionament.

Però què és i per a que serveix el Consell d'administració?

És un instrument de supervisió i control de la gestió de les empreses, on s'informa de les despeses, ingressos, patrimoni i el desenvolupament de l'activitat de l'institut.

És en aquest espai on el representant dels treballadors/es exposa la opinió sobre el funcionament de l'institut i realitza les demandes que es creuen necessàries pel bon funcionament de Parcs i Jardins.


No oblidem que en un Consell d'administració, es va demanar que ens designessin Servei Esencial i gràcies a això és possible la convocatòria de les OPO de taxa de reposició que permet aplantillar persones i garanteix la continuïtat del servei, com a públic.

Per tant, el Consell d'Administració, té la seva importància.

Val a dir que el que presenta el representant de la plantilla, és un document conjunt que recull les aportacions de cada secció sindical.

Delegades de prevenció del Comitè de seguretat i salut Laboral (CSSL)
 
A mitjans de juliol, el President del Comitè de Seguretat i Salut Laboral (CSSL) va enviar una carta a la Presidenta del Comitè d'Empresa on exposava que la CONFIANÇA mínima que ha d'existir dintre del Comitè de Seguretat i Salut Laboral, S'HA TRENCAT explícitament per una part de les persones delegades de prevenció, en relació a la sanció imposada a dues delegades sindicals de CGT.
Recordem que aquesta secció va emetre un comunicat a tota la plantilla  (6/07/23) on afirmava posar en dubte la tasca del Departament de prevenció i afirmaven que s'havien relatat fets ocorreguts, que els havien comunicat companys i companyes, relacionats en prevenció i amb la seguretat de les persones.
Aquestes declaracions no van agradar gens i des de la presidència del CSSL  s'ha demanat reflexió i propostes per solucionar la situació.

Per donar garantia a la continuïtat de la col·laboració entre els diferents membres del CSSL, la UGT vam proposar la renovació de TOTS i TOTES DELEGATS/ES SINDICALS que formen part del CSS, perquè no voliem assenyalar directament a ningú i perquè  s'havien detectat mancances en el traspàs d'informació, en la col·laboració entre delegats/es de les diferents seccions i perquè existia clarament falta de cohesió d'equip.
 
Així mateix ho van reconèixer, tant tot els altres delegats sindicals del CSSL, com la mateixa  delegada sancionada i també Coordinadora del CSSL.
En una reunió per tractar el tema en qüestió, la nostra proposta NO VA SER RECOLZADA per CAP SECCIÓ SINDICAL.

I ara el President del CSSL torna a demanar respostes i solucions per recuperar la confiança perduda. Doncs a la conclusió que van arribar les persones delegades de prevenció, va ser continuar com fins ara, és a dir, mantenir la  mateixa composició i estructura de la part social del CSSL, fins a les properes eleccions sindicals.
 
Des de UGT lamentem que aquest situació de desconfiança continuï existint, doncs mentre no hi hagi intenció per part del Comitè d'Empresa de buscar una solució, els grans perjudicats som tots/es els treballadors/es de Parcs i jardins
 
Proposta poda
 
 
A partir de les preocupacions i mancances que ens havien comunicat alguns dels companys que formen part d'aquest col·lectiu i amb la intenció de millorar el servei, UGT va realitzar una proposta, a mitjans de juliol, on s'exposaven algunes idees, per millorar del servei i amb l'objectiu principal de RESERVAR PLACES ESPECÍFIQUES destinades a LA PODA en les properes OPO. 

La nostra sorpresa ha estat que CAP SECCIÓ sindical donés recolzament  a questa proposta i en canvi la Direcció està estudiant la manera de portar-la a terme.

Des de UGT estem treballant, també, una proposta d'OPO, destinada al col·lectiu de Xofers/esses.

75 places de la taxa extraordinària.

Sembla ser que des de la Gerència Municipal (PSC) no ho acaben de veure clar. 
Tampoc és cap secret que la voluntat política del PSC, va encaminada a la implantació d'un model de GESTIÓ MIXTA per a tots els serveis municipals (o sigui combinació d' externalitzacions amb servei públic).
Seguim esperant resposta en ferm, sense perdre l'esperança.


Dstribució de l'horari de la jornada laboral  ( horari d'estiu)
 
UGT va presentar una proposta on l'objectiu principal eren la TORNADA a les 35 hores, INCLOENT els dies on line. 
En la proposta per tal de mantenir els dies on line, es proposava: distribuir el gaudi d'aquests dies per trimestres, tornar als 3 torns de vacances i establir un topall màxim (de 5 dies consecutius) a l'hora de tramitar la petició de dies festius.

CAP de les seccions sindicals
van recolzar la nostra proposta, en canvi part de la Direcció no la veia del tot malament.
 
Ara des del Comitè s'ha presentat una proposta de redistribució horària, que la Direcció no acaba de veure clar, doncs planteja una reducció horària i no es parla de tornar a les 35 hores.

Mentre que algunes seccions sindicals es dediquen a escalfar cadira o a intentar mantenir-la, des de UGT seguim treballant per i per a la plantilla. 
Tot i que de vegades ens assembli que el nostre esforç i dedicació cau en pou sense fons i no doni els fruits esperats, ho continuarem fent.
De fet UGT porta treballant 135 anys en la defensa dels drets laborals i aconseguint millores pels treballadors i treballadores. 
I ens sentim orgullosos/es de formar part del PRIMER sindicat de Catalunya (per tant el més antic) i de l'Estat espanyol.


Moltes gràcies a totes i a tots pel vostre temps.
 
⏰⏰⏰ 

 
 
 
 
 
 
Seguim fortes i Forts!!!