divendres, 21 de desembre del 2012

año nuevo, convenio nuevo.....

Queridos/as compañeros/as, vamos a intentar aclarar algunas dudas que nos han surgido a raíz de las dos nuevas circulares que ha sacado la dirección respecto a la aplicación de la reforma laboral y el R.D. 20/2012.


Es cierto que desde el comité se le pidió a la dirección que no cometiese (a nuestro modo de ver, que no legal) otra vez el error de cuando tomasen la decisión que creyesen oportuna, avisasen a la plantilla y al propio comité con la suficiente antelación para así poder reaccionar si se puede, si no es así, para que así los trabajadores/as de Parcs i Jardins supiesemos con suficiente antelación que es lo que tendríamos que hacer respecto a horarios y demás asuntos que nos afectasen directamente.

Es verdad, nos han avisado, pero no creo que sea en los plazos correctos, ya que han sido lo bastante listos como para hacerlo justo el día antes de comenzar los turnos de permiso por navidad, muy hábiles, si.


Así lo que han conseguido es que de repente se cree una psicosis en la plantilla la mar de agradable para irse uno a pasar unos días con la familia.


Y más cuando en las últimas reuniones de la comisión negociadora se entreveía la posible opción a un desbloqueo del nuevo convenio.


Respecto a la circular del aumento de jornada de trabajo en 2'5 horas semanales: hemos estado negociando con la dirección desde el mes de Junio las posibles maneras de evitar la aplicación de dicho decretazo y viendo como en otros ayuntamientos han hallado la fórmula de hacer esto posible, en todo momento ha quedado bien clara la intención y deseos del comité por llegar a soluciones que no fuesen ningún agravio para la plantilla, pero la dirección nunca estuvo por la labor y se les dieron opciones que creíamos validas y la decisión final es de la dirección y no nuestra y nunca estaremos de acuerdo con una reforma laboral que lo único que hace es empeorar aun más la situación actual de todos y todas.


Con la otra circular, la de las vacaciones, lo único que han hecho ha sido un corta y pega con el articulado del decretazo, pero lo que no han puesto es la parte en al que dice que eso esta abierto a negociación y que de hecho estamos precisamente negociándolo en la actualidad en la comisión de seguimiento y claro esta que no tiene sentido publicar algo antes de tiempo y menos cuando aún no es definitivo, pero si les vale y mucho para crear pólemica entre la plantilla.


Y respecto al convenio, es cierto que se esta viendo una posibilidad por parte de la dirección de llegar a un acuerdo, pero para ello hemos de estar todos unidos y no entrar en el juego que parece que hemos caído en la trampa de la pelea interna entre nosotros o como si dentro del comité hubiese una especie de run run en el que como que da miedo, uno llegara a un posible acuerdo y que no sea todo lo bueno que debería o que si se llega a éste para quien es la medallita, y esto es un gran error, porque si se llega a un acuerdo sin duda será el mejor posible o sepamos lograr, cosa que según van las cosas tampoco es mucho, siempre se pueden sacar un nuevo decreto o reforma que nos funda y punto; y respecto a la medallita, me cago en las medallas, aquí no hay medalla que valga, si sale bien lo habremos conseguido entre todos y para todos.


Y después de este sermón, sólo desear un buen año y feliz convenio nuevo a todos/as.



Companys/es

Un cop més com cada any intentarem informar-vos fent un  balanç de l’actual situació de l’Institut en els següents temes:

-NEGOCIACIÓ DEL CONVENI:

Com ja sabeu, després de la resolució del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya del passat 14 juny en la que es desestimava la reclamació feta per CGT i CC.OO. i es reafirmava la sentència relativa al caràcter “extraestatutàrio” de l’Acord de Condicions Laborals 2005-2009, des de UGT vam fer una reflexió molt seriosa sobre la situació que ens tocava viure, tant a nivell polític com econòmic, i les alternatives a seguir,  i de forma molt clara las va plantejar en les eleccions sindicals del passat 21 de juny. Fruit d’aquest programa electoral van ser els resultats obtinguts, sent l’únic sindicat que va guanyar tant en vots com en delegats.
Com a conseqüència d’aquests resultats electorals i en continuïtat amb els plantejaments presentats per UGT, la comissió negociadora va orientar els seus plantejaments cap a  un conveni de mínims que  contemplés la readmissió dels acomiadats (ja són al voltant de 14 treballadors), el manteniment de tot el personal eventual i l’activació de nou de la jubilació parcial com a eixos fonamentals.
Cal dir que des del passat mes d’octubre l’actitud dins del si de la taula de negociació ha variat positivament,  iniciant-se una nova etapa fora del immobilisme inicial en la que es veuen possibilitats reals d’arribar a acords.

-APLICACIÓ DE LAS MESURES DEL GOVERN I DEL REIAL DECRET LLEI 20/2012 DE 13 DE JULIOL:

En quan a les retallades que des del govern central i municipal i des de la pròpia Direcció de l’Institut ens volen imposar, des del comitè d’empresa estem intentant que aquestes mesures s’adaptin tot el que sigui possible a les adoptades en el recent Preacord aprovat per referèndum  a l’Ajuntament de Barcelona en temes tant importants com els següents:

-Recuperació de la paga extra de Nadal: amb l’avançament voluntari de les pagues fins al 2015.
-Millores en les situacions de baixes per I.T.: 100% en la primera baixa durant el període d’un any natural, en intervencions quirúrgiques sense hospitalització etc...
-Vacances: gaudiment de manera fraccionada de 7 dies dels 22 dies de vacances anuals, compensació dels dissabtes festius més 2 dies addicionals...
-Llicències i permisos: consideració d’absències justificades un màxim de 48 hores dues vegades a l’any sempre que es justifiquin mèdicament.
-Increments salarials: Importants increments econòmics que caldrà intentar adaptar al sistema retributiu de l’Institut.

-En quan a l’aplicació de la jornada de 37,5 hores setmanals, el Comitè ha deixat clar la seva total disconformitat amb l’aplicació  d’aquesta mesura, tot i això està intentant que en cas que la Direcció decideixi la seva aplicació, aquesta sigui la menys perjudicial per al treballador (15 minuts a l’inici i 15 minuts al final de jornada).

Des de UGT us animem a continuar lluitant pels nostres drets i a no donar res per fet, els resultats de les passades eleccions a Catalunya han obert noves vies i possibilitats per arribar a acords, entre tots hem d’aconseguir superar aquesta duríssima etapa malgrat les intencions privatitzadores que té l’actual govern municipal.

Salutacions cordials


Secció Sindical UGT
Parcs i Jardins

BONES FESTES I BON ANY NOU

PD. Com cada any per aquestes dates  fem arribar a tots els nostres afiliats i afiliades una participació d’1€ en el número  51197 de la loteria de Nadal que es cel·lebrarà el proper 22 de desembre de 2012.