dijous, 29 de març del 2012

LA VAGA GENERAL TÉ UN SEGUIMENT A CATALUNYA DEL 82%

Al voltant del 82% dels treballadors i les treballadores de Catalunya estan secundant la vaga general.
Al transport públic el seguiment està sent del 100% i es compleixen els serveis mínims. A la indústria han secundat la vaga el 95% dels treballadors. Pel que fa a l’ensenyament, el seguiment està sent del 75%, i a les administracions públiques, del 78%.
D’aproximadament 2.300.000 assalariats al nostre país, uns 260.000 s’han vist obligats a treballar pels serveis mínims decretats.
D’altra banda, la Confederació de Treballadors Autònoms de Catalunya (CTAC – UGT de Catalunya) informa que gairebé el 50% del treball autònom català secunda la vaga: taxi, transport, agricultors i bona part del comerç.

Les dades de consum elèctric confirmen l’aturada del nostre país. Segons Red Eléctrica Española, el consum d’avui a les 10 hores (27.374 MW) és inferior al de diumenge passat (28.751 MW) i molt inferior al de dijous passat (35.134 MW):



divendres, 23 de març del 2012


La  concentración de trabajadores/as de parques en la Plaza San Miguel el día 22/03/12. Dicho acto lo podemos valorar como todo un éxito de asistencia, ya que sobre unas 250 personas nos concentramos para decir NO A LA PRIVATIZACION DE PARQUES.
Como UGT consideramos que la concentración de tod@s, y la pregunta de los partidos políticos (ICV, PSC, UxB) han  dado sus frutos ya que hemos conseguido que CIU se vea obligado  a replantearse el cambio de estatutos en el consejo de administración, y que se comprometa  el gobierno municipal CIU a  realizar una consulta previa con los partidos políticos y sindicatos antes de tomar una decisión sobre el futuro de parques y jardines.

         !!   PARQUES Y JARDINES NO ESTA EN VENTA ¡¡

dilluns, 19 de març del 2012

Ante los rumores de cambio de estatutos en el próximo consejo de administración
del día 28 de Marzo. Se inicia por parte del comité de empresa una rueda de reuniones con los grupos municipales,para despejar los rumores.
El día 22 de Marzo , se realizara una pregunta por parte de los grupos municipales de ICV-EUiA,PSC, UxB al gobierno municipal de CIU sobre que piensan hacer en el futuro con parques i jardines.



TE CONVOCAMOS EL DÍA 22 DE MARZO A LAS 16,30 EN LA PLAZA SAN MIGUEL (  Detras Plaza Sant Jaume)

   Ver Hoja Informativa                          NUESTRO MIEDO ES SU FUERZA
                                                             NUESTRA UNIDAD ES SU MIEDO
                                                                         ¡¡NO FALTES !!         





                                          

divendres, 16 de març del 2012

Encara no fa una setmana que Mariano Rajoy deia que la reforma laboral que ha aprovat el seu govern evitarà que tres milions més de persones vagin a l’atur. En un míting que va fer a Màlaga, va assegurar que «la reforma está destinada a crear ocupación y para que haya trabajo». De fet, el president espanyol desitja que “vuelva la ilusión de la gente y que los jóvenes tengan un horizonte de futuro”.
Deu ser per aquest motiu que hi ha gent que considera que la vaga convocada per al proper 29 de març és del tot inconvenient. Arturo Fernández, vicepresident primer de la CEOE, ha dit fa poques hores que: «la huelga es innecesaria y no es el momento de plantearla» i reconeix que: «los empresarios están encantados con el gobierno». Com tothom sap, el millor moment per a convocar vagues és quan tothom té feina, es guanya bé la vida i els drets dels treballadors són respectats.
Però tot i la il·lusió que a tots plegats ens embriaga i amb aquesta alegria que corre per les nostres venes, resulta que ara sabem que la satisfacció que demostra la CEOE no és pas perquè els vaticinis de Rajoy vagin per bon camí, sinó perquè, definitivament, el mercat laboral s’ha convertit en una casa de barrets, assumint ells el paper de madames i la resta de mortals el d’unes pobres meuques que, a més, els hi toca de pagar el beure.
Efectivament, tal i com denuncia la UGT de Catalunya, des que es va aprovar la reforma laboral, al Principat els expedients de regulació d’ocupació s’han multiplicat per tres. I per tres, també, s’han multiplicat els treballadors que, de la nit al dia, ara es veuen afectats per l’ERO de la seva empresa. I això no sembla tenir aturador. Els 15 dies anteriors a la reforma laboral es van presentar 141 ERO amb 2.051 treballadors afectats. Els 15 dies posteriors les xifres eren de 327 i 6.903 respectivament.
Però no ens hem d’amoïnar pas, cal tenir il·lusió i ser optimistes i encomanar-nos de la satisfacció dels grans empresaris espanyols i dels promotors de la reforma laboral. Al cap i a la fi, tot el que fan, desinteressadament,  és pel bé dels treballadors i aturats. I, aquesta vaga, evidentment i com queda ben demostrat, és del tot innecessària i absolutament inconvenient, ¿o potser algú ho posa en dubte?

dimarts, 6 de març del 2012


¡¡¡ CiU EMPIEZA A CALENTAR MOTORES !!!
Atendiendo a la reunión del pasado día 28 de febrero, en que la Dirección del Instituto convocó únicamente a aquellos trabajadores afectados por la nueva reestructuración que se está realizando y que consiste básicamente en la creación de una nueva dirección  denominada “Dirección de Planificación y Control de Gestión”, bajo la supervisión directa de la Sra. Pilar Soldevila y cuya  consecuencia más importante es la dependencia directa de esta nueva dirección de buena parte del personal técnico y administrativo del Instituto.

En concreto y textualmente pasaran a depender de la Sra. Pilar Soldevila:

“-Direcció Adjunta de Planificació i Control de Gestió (M. Del Mar Giménez-Salinas) que inclou la direcció adjunta, la informació i documentació, gestió de costes i archivo.

-Direcció de Gestió del Coneixement (Lidia Garcia): millora contínua, sistemes d'informació i anàlisi.

-Direcció de Recursos (Francesc Cornet): serveis jurídics, administración del sector, administració de Parcs i Jardins, administració de l'Agència de l'Energia i Manteniment.

-Direcció de Recursos Humans (Alfred Medina): personal, selecció i formació, relacions laborals i prevenció i comunicació interna del Sector, de Parcs i Jardins i de l'Agència de l'Energia.

-Departament de Comunicació (Sonia Frias): definirà el pla estratègic de comunicació d'Hàbitat Urbà”.

Posteriormente, el día 1 de marzo la Dirección del Instituto convoca al Comité de Empresa para informar de esta nueva organización manifestando que el motivo de la misma es la de optimizar recursos.

La realidad más evidente es la progresiva fragmentación de Parcs i Jardins en un marco donde las competencias y responsabilidades se definen de forma cada vez más ambigua y donde términos como “ecoeficiencia”, “servicios transversales”, “multidisciplinaridad” etc… campan a sus anchas dentro una tal “tecnoestructura” denominada Habitat Urbà que nadie acaba ni de explicar ni de entender suficientemente, pero donde nos englobamos todos sin saber exactamente como ni en que condiciones.

Ante esta situación la UGT valora que la actitud que está teniendo el gobierno municipal de CIU así como la dirección de Parcs i Jardins es poco transparente y lo único que está generando es incertidumbre y malestar en la plantilla, así como todo tipo de rumores y especulaciones que en nada contribuyen a un buen clima laboral.

Como UGT emplazamos a los gestores políticos de CIU junto con la dirección de Parcs i Jardins a sentarse con el Comité de Empresa para que se le informe de todos aquellos procesos que afecten a Parcs i Jardins y a su futuro como servicio público.

Así mismo, ante esta grave situación, desde UGT hacemos un llamamiento a toda la plantilla a secundar todas las convocatorias que realice el comité para frenar las intenciones del gobierno municipal de CIU.
PARCS I JARDINS EN LUCHA
POR LA DEFENSA DEL SERVICIO PÚBLICO

divendres, 2 de març del 2012


Diumenge 4 de març, 11,30 h

FULL INFORMATIU


Vine a protestar contra la privatització

Diumenge 4 de març, 11,30 h, al Centre de la Platja (Pg. Marítim, davant de l'Hospital de Mar, a peu de platja)
Aprofitant la inauguració de la nova temporada de platges que farà l’Ajuntament, el Comitè d'Empresa de Parcs i Jardins convoca a tots els treballadors i treballadores, dintre de la Campanya contra la privatització de Parcs i Jardins a participar activament en aquest acte per manifestar a l'Alcalde el nostre rebuig a les privatitzacions de l'Institut.

Ven con toda la familia, los amigos, los vecinos... No te olvides la toalla, el bañador, el flotador , los pies de pato y el silbato. Las pancartas ya las pone el Comité. Tráete ropa identificativa de Parcs

PARTICIPA, DEFIENDE TUS DERECHOS