divendres, 21 de juliol del 2023

23J Data clau



Aquest diumenge 23J tindran lloc les eleccions generals. 

En Democràcia totes les eleccions són importants, però cal contemplar  la possibilitat que per part dels electors/es, s'hagi produït un cansament que es tradueix en la indecisió d'exercir o no, el nostre dret de vot.
Molts són els motius de desencant a l'hora d'anar a votar. Un d'ells probablement sigui el bipartidisme - PP-PSOE- i la duresa del seu enfrontament polític.
 
El desencant polític les promeses complertes a mitges i el constant canvi de decisions, en funció del panorama politic-econòmic-social mundial, tampoc ajuden gaire. Però nosaltres ens veiem en l'obligació de recordar, que exercir el dret de vot, ha estat prohibit durants molts anys a causa de la dictadura que es va patir i entenem que no exercir el dret a vot beneficia, precisament, a aquelles persones que tenen una visió molt particular de la Democràcia.
 
Som conscients que algunes de les solucions que es donen nos'ajusten exactament a les nostres necessitats particulars i ni es duen a terme amb la celeritat que voldríem. Però si més no, arrel de la crisi produïda per la pandèmia, en l'actual legislatura, s'han implantat algunes mesures per pal·liar la situació.
 
Algunes d'aquestes mesures han estat:
 
Impulsar els ERTO per evitar els acomiadaments
La llei rider control de lʼalgorisme i de lʼús de la intel·ligència artificial
Increment del contracte indefinit en 48 % (abans de la reforma eren menys del 10 %.) 
Creació de  3.000.000 milions més de llocs de treball indefinits.
La temporalitat baixa del 28 % al 14 % i En els joves de menys de 25 anys, del 51 % al 33 %..
Recuperació de la negociació col·lectiva: es torna a pactar per sobre de lʼIPC
Increment dels Salari mínim interprofessional Dels 735,9 euros de 2016 als 1.080 euros
Reforma de les pensions.Garantia fins al 2050

I les que ens han beneficiat al personal de Parcs i Jardins:

La llei del teletreball consolidar el teletreball com un dret.
Pla d'estabilització per les persones en interinatge.
OPO periòdica gràcies a la taxa de Reposició.

I d'altres mesures socials com:  ajuda al transport privat i públic, la baixada de l'electricitat, la Llei d'Igualtat, la llei de matrimoni igualitari, la Llei Trans, la llei de protecció Animal, La de Eutanisa, la dels Becaris, la llei de Formació Professional tan necessària per generar ocupació qualificada i la nova Llei d'Educació que intenta ampliar l'Educació pública i igualitària, amb educació en valors humans i drets civils.

Aquests són alguns dels esglaons guanyats i aquests són el punt de partida des d’on aconseguir nous drets. 
Però encara queda molta feina per fer I algunes de les Propostes sindicals per desenvolupar a Parcs i Jardins són:

Consolidar les 75 places la taxa específica ( Proposta d'aquesta secció sindical UGT al desembre del 2021)
Horari d'estiu i proposta de tornada a les 35 hores ( UGT vam fer proposta , però ni les seccions sindicals ni part de la Direcció va mostrar interés)
Calendari OPO ( UGT ha enviat proposta per que algunes de les places a definir siguin destinades al servei de poda)
 
I d'altres amb plantejament a llarg termini com:

Jornada laboral de 32 hores setmanals. 35 hores per llei, ara!
Reglament que impulsi els protocols LGTBI a les empreses
Creació del delegat/ada de medi ambient
Limitar més la subcontractació: No sʼha de subcontractar cap activitat pròpia de lʼempresa. Sʼha dʼaplicar el conveni pel qual es regeix lʼempresa.
Actualitzar lʼEstatut de treballadors/es a les realitats actuals: igualtat, teletreball, plataformes digitals... incloent-hi els drets guanyats.
 
Consolidar el salari mínim interprofessional al 60 % del salari mitjà, per llei
Clàusula intel·ligència artificial (IA) Incloent-hi sempre el control humà garantint la creació dʼocupació.
Modificació de lʼacomiadament

Però el poder econòmic, la dreta mediàtica, la utilització de les Xarxes per l'extrema dreta, els tertulians a sou del poder, estan creant cert reaccionarisme al vot de progrés i el que fa més mal,  part del jovent són arrastrats pels seus slogans manipuladors.
Ens juguem un retrocés de dècades del que s'ha aconseguit si acaba governant la dreta amb l'extrema dreta. Però ho podem evitar si el proper  23 de Juliol, es vota massivament a les opcions progressistes.
Fes valer el teu dret de vot, si més no, en memòria de totes aquelles persones que van lluitar per aconseguir-lo i de les que van morir sense poder exercir-lo.

DEFENSAR EL QUE HEM GUANYAT,  ÉS AVANÇAR EN DRETS !!!

dissabte, 8 de juliol del 2023

AVANÇAR O RETROCEDIR. TU DECIDEIXES

El passat dijous 06/07/23 la CGT, recolzada per la INTERsindical, decideixen (una altra vegada més) trencar amb la unitat del Comitè, per convocar una vaga UNILATERAL i deixant un altre cop a la plantilla sense poder decidir.

(L'altre vegada va ser la denúncia del convemi, aquesta mobilitzar-se "per la calor").

Durant el transcurs de la vaga hi havia organitzat un acte protesta per denunciar públicament la repressió sindical, que segons les dues delegades sancionades, han patit darrerament.

Val a dir que la participació va ser MOLT BAIXA  a jutjar per les dades facilitades per la Direcció:


De 969 persones, 47 van fer vaga (un 4,85% del total de la plantilla) I d'aquestes 35 van ser homes i 12 dones.

Aquesta és la resposta que ha donat la plantilla davant del sindicalisme que practica la CGT i que la INTERsindical copia i recolza.

La plantilla sembla ser que fuig del sindicalisme alarmista que només busca els titulars sensacionalistes amb la única finalitat de fer-se veure i alimentar el conflicte sense buscar solució.

Hi ha certes estratègies sindicals que poden distorsionar la realitat de Parcs i Jardins, davant de l'opinió pública. GENERAR OPINIONS entre la ciutadania, pot acabar EMBRUTANT el nom de l'Institut de Parcs i Jardins  i el nostre prestigi com a servei públic.

Només es pot revertir aquesta tendència, triant quin tipus de sindicalisme volem, que ens representi.

Si el sindicalisme alarmista i de fals control, que  TRENCA LA UNITAT del Comitè, posa constantment la traveta a les negociacions, no signa cap acord i amb la Direcció com a única beneficiària.

O pel contrari, el sindicalisme que es serveix del diàleg per aconseguir millores i preservar drets, però que NO LI TREMOLA EL POLS en cridar a la mobilització, quan les negociacions no funcionen i es posa en joc el benestar de la plantilla.

UGT ho tenim clar, doncs som un sindicat honest que treballa per aconseguir millores per tots els col·lectius de la plantilla, que dialoga, negocia, lluita i denuncia quan és necessari. I QUE VETLLA per l'acompliment de les normatives existents.

A Parcsi i Jardins estem portant a terme totes aquestes activitats sindicals, des del segle passat. No en va, som el sindicat més antic de la Península fundat l'any 1888 i amb 134 anys d'història AL SERVEI DELS TREBALLADORS I TREBALLADORES.

No voldríem acabar el comunicar sese fer esment a la repressió sindical que  CGT diu estar patint. Des de UGT, s’ha valorat tota la informació rebuda al respecte i hem decidit esperar a la resolució judicial, per posicionar-nos en ferm, públicament.

Per últim, ens agradaria deixar clar que tenim per costum CONTRASTAR tota informació que arriba a les nostres mans i que després traslladem, a la plantilla.


Moltes gràcies pel vostre temps.





SEGUIM FORTES I FORTS!!!