diumenge, 20 de febrer del 2022

TEMPS DE PROPOSTES: RLT I INTERINES

Després de l’assemblea celebrada i on UGT ja va exposar les seves inquietuds, creiem que ja és moment de materialitzar algunes de les propostes que van sortir.


Apart de la reinvidicació de tornar a RECUPERAR EL NOM DE PARCS I JARDINS, com a imatge coorporativa nostra, que ens permetrà diferenciar-nos dels serveis de neteja i ens servirà per a que la ciutadania ens reconegui com a servei de jardineria pública i de qualitat que som, va sent hora també d’entomar altres temes.

 

ORNAMENTACIÓ, ADMINISTRATIVES, PLATGES i FORESTALS

La RLT com a tal, l’entenem com  una eina per posar ordre a la classificació laboral de l’empresa i és un document que permet una constant actualització de les diferents demandes laborals de l'Institut, CLASSIFICANT tots els llocs de treball per les seves singularitats i REGULANT els complements econòmics corresponents.

La RLT va permetre administrar una quantitat de diners, (resultat d’una sentència de pagament pendent al personal de l’Ajuntament de BCN) i tot i que a nosaltres NO ENS PERTOCAVA, se’ns va aplicar, perquè el govern de BCNen Comú així ho va decidir.

Aquest repartiment de diners, va suposar un aport econòmic extra, per a la majoria del personal de Parcs i Jardins, però van haver alguns llocs de treball,  que  no es van beneficiar  i per tant  NO VA AUGMENTAR el seu poder adquisitiu, com és el cas dels companys/es d'ORNAMENTACIÓ.

Des de UGT demanem ACTUALITZAR la seva SITUACIÓ.

Per altra banda també demanem una valoració més exhaustiva d'atres col·lectius laborals, que també han quedat pendents de revisió.  Però per fer-ho creiem que s'haurien d'establir una sèrie de criteris que permetessin diferenciar aquests llocs de treball i/o destins, amb certes singularitats i així evitar demandes de retribucions econòmiques insostenibles, per part d'altres col·lectius, que ja han estat previament valorats.

UGT ha enviat proposta individualment a la Direcció de Parcs i Jardins, per revisar les condicions laborals dels col·lectius d' ORNAMENTACIÓ, i FORESTALS, que en cas de ser acceptada, NO TINDREM CAP INCONVENIENT en presentar-la davant de la plantilla, com a PROPOSTA CONJUNTA DEL COMITÈ D'EMPRESA. I  també estem col·laborant amb el Comitè d'Empresa,  en propostes presentades per altres seccions sindicals que tracten el tema dels col·lectius de VIGILÀNCIA i HORTS.

Val a dir que encara queden molts col·lectius pendents de valoració i que des de UGT ja estem treballant en propostes pels col·lectius de PLATGES, VIVER, TÈCNICS/QUES i PERSONAL ADMINISTRATIU. 

Us anirem informant properament.

PERSONES INTERINES

Pel que fa al PROCÉS D 'ESTABILITZACIÓ DE PERSONES INTERINES, informar-vos que paral·lelament, UGT estem treballant INTENSAMENT. Ja hem pogut diferenciar el nombre de persones que estan afectades per aquest procés, així com el nombre de places a presentar davant de l'administració. I seguim treballant per establir els criteris que haurien de regir les bases d'aquest procés per a que CAP de les persones afectades, SURTI PERJUDICADA. Feina que UGT estem pendents de portar al Comitè, per poder-la presentar posteriorment davant de la Direcció, com a PROPOSTA CONJUNTA de COMITÈ.

Us demanem una mica de paciència i comprensió doncs no és una tasca fàcil, us informarem degudament, comforme anem avançant.

Tenim moltes Ideies i ganes de treballar, però caldrà veure quina acollida tindran les nostres propostes quan s’exposin davant de la Direcció i dintre del Comitè d’Empresa. Doncs sabem que el Comitè d'Empresa és un órgan plural i amb moltes opinions i punts de vista diferents, un lloc on s’exposen ideies i on les diferents seccions sindicals presenten  les seves  propostes.  Aquesta diversitat és enriquidora i tot i la diferiència d'opinions, finalment s'acaba arribant a consens,  triant la proposta més favorable per la plantilla.

Des de UGT no tenim cap inconvenient en escoltar i recollir les propostes que ens presentin la Direcció i/o les altres seccions sindicals i continuarem aportant les nostres pròpies, perquè creiem que la UNITAT i el CONSENS sempre SUMEN.

 

Moltes gràcies per la vostra atenció.

 

SEGUIM FORTES I FORTS!!!