diumenge, 20 de febrer del 2022

TEMPS DE PROPOSTES: RLT I INTERINES

Després de l’assemblea celebrada i on UGT ja va exposar les seves inquietuds, creiem que ja és moment de materialitzar algunes de les propostes que van sortir.


Apart de la reinvidicació de tornar a RECUPERAR EL NOM DE PARCS I JARDINS, com a imatge coorporativa nostra, que ens permetrà diferenciar-nos dels serveis de neteja i ens servirà per a que la ciutadania ens reconegui com a servei de jardineria pública i de qualitat que som, va sent hora també d’entomar altres temes.

 

ORNAMENTACIÓ, ADMINISTRATIVES, PLATGES i FORESTALS

La RLT com a tal, l’entenem com  una eina per posar ordre a la classificació laboral de l’empresa i és un document que permet una constant actualització de les diferents demandes laborals de l'Institut, CLASSIFICANT tots els llocs de treball per les seves singularitats i REGULANT els complements econòmics corresponents.

La RLT va permetre administrar una quantitat de diners, (resultat d’una sentència de pagament pendent al personal de l’Ajuntament de BCN) i tot i que a nosaltres NO ENS PERTOCAVA, se’ns va aplicar, perquè el govern de BCNen Comú així ho va decidir.

Aquest repartiment de diners, va suposar un aport econòmic extra, per a la majoria del personal de Parcs i Jardins, però van haver alguns llocs de treball,  que  no es van beneficiar  i per tant  NO VA AUGMENTAR el seu poder adquisitiu, com és el cas dels companys/es d'ORNAMENTACIÓ.

Des de UGT demanem ACTUALITZAR la seva SITUACIÓ.

Per altra banda també demanem una valoració més exhaustiva d'atres col·lectius laborals, que també han quedat pendents de revisió.  Però per fer-ho creiem que s'haurien d'establir una sèrie de criteris que permetessin diferenciar aquests llocs de treball i/o destins, amb certes singularitats i així evitar demandes de retribucions econòmiques insostenibles, per part d'altres col·lectius, que ja han estat previament valorats.

UGT ha enviat proposta individualment a la Direcció de Parcs i Jardins, per revisar les condicions laborals dels col·lectius d' ORNAMENTACIÓ, i FORESTALS, que en cas de ser acceptada, NO TINDREM CAP INCONVENIENT en presentar-la davant de la plantilla, com a PROPOSTA CONJUNTA DEL COMITÈ D'EMPRESA. I  també estem col·laborant amb el Comitè d'Empresa,  en propostes presentades per altres seccions sindicals que tracten el tema dels col·lectius de VIGILÀNCIA i HORTS.

Val a dir que encara queden molts col·lectius pendents de valoració i que des de UGT ja estem treballant en propostes pels col·lectius de PLATGES, VIVER, TÈCNICS/QUES i PERSONAL ADMINISTRATIU. 

Us anirem informant properament.

PERSONES INTERINES

Pel que fa al PROCÉS D 'ESTABILITZACIÓ DE PERSONES INTERINES, informar-vos que paral·lelament, UGT estem treballant INTENSAMENT. Ja hem pogut diferenciar el nombre de persones que estan afectades per aquest procés, així com el nombre de places a presentar davant de l'administració. I seguim treballant per establir els criteris que haurien de regir les bases d'aquest procés per a que CAP de les persones afectades, SURTI PERJUDICADA. Feina que UGT estem pendents de portar al Comitè, per poder-la presentar posteriorment davant de la Direcció, com a PROPOSTA CONJUNTA de COMITÈ.

Us demanem una mica de paciència i comprensió doncs no és una tasca fàcil, us informarem degudament, comforme anem avançant.

Tenim moltes Ideies i ganes de treballar, però caldrà veure quina acollida tindran les nostres propostes quan s’exposin davant de la Direcció i dintre del Comitè d’Empresa. Doncs sabem que el Comitè d'Empresa és un órgan plural i amb moltes opinions i punts de vista diferents, un lloc on s’exposen ideies i on les diferents seccions sindicals presenten  les seves  propostes.  Aquesta diversitat és enriquidora i tot i la diferiència d'opinions, finalment s'acaba arribant a consens,  triant la proposta més favorable per la plantilla.

Des de UGT no tenim cap inconvenient en escoltar i recollir les propostes que ens presentin la Direcció i/o les altres seccions sindicals i continuarem aportant les nostres pròpies, perquè creiem que la UNITAT i el CONSENS sempre SUMEN.

 

Moltes gràcies per la vostra atenció.

 

SEGUIM FORTES I FORTS!!! 



divendres, 11 de febrer del 2022

QUI NO ARRISCA NO PISCA

 I ARA... A TREBALLAR!!!

Moltes són les veus crítiques i els dubtes que s’han plantejat arrel d’aquest canvi i revocació del Secretari del Comitè i delegat de CGT.

Però després de 14 mesos d’inacció, sense full de ruta sindical i sense propostes conjuntes, després que el Gerent de Parcs i Jardins, adrecés una carta a tota la plantilla informant sobre unes mesures que afectaran l’Institut, ni tan sols es va fer el gest de convocar a les diferents seccions sindicals, per donar resposta.
Amb una llei aprovada al desembre per regularitzar la situació d’interinatge a l’administració pública,  una OPO ( 76 places) i els processos de promoció interna en marxa, una RLT que segueix paralitzada amb llocs de treball pendents de valoració, després de tot això,  la secció sindical d’UGT ha decidit PLANTAR-SE davant d’aquesta situació d'inacció total i fent un gest de responsabilitat i compromís amb la plantilla,  vam presentar candidatura a la Secretaria del comitè.

Cap altra secció sindical va presentar candidatura i  realitzades les votacions, la Secretaria recau en UGT i la Presidència en CCOO, doncs també, va ser la única secció sindical que va presentar candidatura a aquest càrrec.

El més curiós de tot és que la secció sindical de la CGT, tot i ocupar 3 càrrecs: 1. Secretaria del Comitè, 2. Representació del Comitè d’Empresa al Consell d’administració i 3. Coordinació del Comitè de Seguretat i Salut, ( 3 dels 4 totals) ha estat incapaç de comunicar-se amb la resta de seccions sindicals, ha actuat completament per lliure i no se li ha vist cap intenció ni per treballar en propostes conjuntes, ni per buscar  solucions  als diferents temes que hi ha sobre la taula.

I el més increíble és, que van lamentant la falta de coordinació i d'unitat en el Comitè, quan en realitat, disposava de tots els càrrecs i les eines, per fer-ho possible.
I ara que altres forces sindicals han decidit donar el pas de continuar treballant conjuntament, per vetllar i millorar, les condicions laborals de la plantilla, ara CGT ploren i s’amaguen darrera d’arguments puerils, vestits de falsa repressió sindical i qualificant aquest pas de cop d’estat. I ens preguntem: de quin estat parlen? però era CGT l’Estat? i no se suposa que els i les anarquistes no reconeixen l’estat?
Tot plegat no s’enten gaire i creiem que forma part de la seva estrategia sindical de criticar i denunciar a tort i a dret, sense coherència i falta d’arguments.
 
Per tant, A LLORAR A LA CALLE DE LA LLORERIA.

Ara cal posar-se a treballar i el primer tema que vol entomar el nou Comitè d’empresa és el de l’estabilització de les persones amb contracte d’interinatge.

Què fer?
Primer de tot aclarir, que el procés d’estabilització, no forma part de la reforma laboral, però si està inclòs en els PGE (Presupuestos Generales del Estado). 
Ara us fem 5 cèntims.

Reforma Laboral

En ella es parla dels canvis que s’han fet en matèria de, convenis col·lectius (durada, vigència, com procedir  en horaris…) contractació (tipus de contractes, millora de les condicions dels contractes, definir límits en els contractes temporals…) salari mínim interprofessional, acomiadaments, ertos…

PGE
Distribució de les diferents partides econòmiques a l’administració pública: Retribucions econòmiques, taxa de reposició, i AQUEST ANY, inclou el procés d'estabilització d’interinatge.

Llei d’Estabilització
Aprovada el 28 de Desembre de 2021 recull les pautes i límits del procés d'estabilització d’interinatge.
Exposa les Condicions i excepcions per poder reduir al màxim, el nombre de persones amb contracte d'interinatge, dintre de l’Administració pública.

Actualmet UGT i el Comitè d'Empresa, estant elaborant propostes, perquè es puguin beneficiar, el nombre màxim de persones en aquesta situació.
La mateixa Direcció de Parcs i Jardins, ha emès un comunicat explicant, que també està disposada a treballar en aquesta línia.

Així doncs, suposem que algunes seccions sindicals ens tornaran a criticar per NEGOCIAR, AMB LA DIRECCIÓ.

I des d'UGT ens preguntem QUIN MAL HI HA A NEGOCIAR?

Si es volen arribar a acords, bé s'haurà  de DIALOGAR i fer les PROPOSTES necessàries.
I des d’aquesta secció sindical sabem que QUI NO ARRISCA, NO PISCA i que precisament quan es negocia, s’està EXPOSAT  a crítiques de tot tipus:

Des dels arguments d’aquelles persones que no han volgut participar de la negociació, les que diuen que es podria haver fet millor i no s’han acceptat les seves propostes, fins a les que diuen que som uns venuts/des, uns traïdors/es i uns llepaculs de la Direcció.
I no serà que les propostes d’aquests/es persones, que tant ens critiquen, han estat descartades, perquè són propostes inviables que incompleixen la llei, i/o beneficien només a unes poques?

Però en fi, cada secció té la seva estratègia sindical.
I UGT NO ens quedarem de braços creuats davant d’un PROBLEMA, mirant com creix, assenyalant-lo i alimentant-lo, perquè SEGUEIXI EXISTINT, SENSE SOLUCIONAR-HO, només per PODER DIR que LES COSES NO FUNCIONEN.

La nostra estratègia no és aquesta. La UGT NO S’AMAGA darrera dels problemes, ni dels insults, ni de falses acusacions.
La UGT treballa per BUSCAR SOLUCIONS edients i per MILLORAR i adaptar-les als temps actuals.
I per suposat, DENUNCIARÀ, qualsevol vulneració de drets, tot allò que no estigui dintre de la legalitat i els possibles incompliments dels acords establerts.

Tenim les coses clares i sabem en tot moment, al costat de qui estem: de la PLANTILLA de l’I.M.Parcs i Jardins.

I pot ser caldria recordar a algunes persones,  que la plantilla som TOTS i TOTES els treballadors i treballadores de Parcs i Jardins, des de Directors/es de Departament, Caps d’Àrea, Tècnic/ques, Adninistratius/ves, Xofers/esses, Podadors/es, Pràctics/ques, Auxiliars i Oficials de jardineria, Encarregats/des, Maquinistes, Mecànics, Vigilants/es, Avaluadors/es del pla de risc, Celadors/es…. i ben aviat, també Operais/es.

Cada lloc de treball amb les seves singularitats que els caracteritza i uns/es NO PODEN FUNCIONAR SENSE els/les altres. 

Tots/es som NECESSARIS/ES i conjuntament FORMEM l’Institut Municipal de PARCS I JARDINS de Barcelona.

Així doncs, Recordem-ho i seguim lluitant per a que així sigui. 

 

SEGUIM FORTES I FORTS!!!