dijous, 22 de desembre del 2022

NOU ANY NOU ACORD

 

La situació de bloqueig creada a partir de la denuncia unilateral del conveni per part dels sindicats CGT i INTERSINDICAL i que va ser aprofitada per la Direcció com a mostra de força per aturar les negociacions que estaven en curs, ha finalitzat amb la signatura d'un acord que ens permet 2 anys per continuar negociant els temes pendents i ens dóna la seguretat que cap altra  denúncia unilateral el torni a posar en situació de vulnerabilitat

I un cop més, les seccions sindicals INTERSINDICAL I CGT que no disposaven de la legitimitat per negociar conveni, intenten distorsionar la realitat i atacar a alguns/es companys i companyes, mitjançant MENTIDES que intenten passar per interpretacions, doncs amb l’acord que les seccions del Comitè d’Empresa (UGT, USOC i CCOO) van signar ahir, tots aquests punts als que fan referència es continuaran negociant. De fet GRÀCIES  a la seva denuncia de pantomima, aquestes negociacions han quedat aturades des de després de l'estiu i pretenien que  seguissin  paralitzades mentre es NEGOCIAVA LA TOTALITAT DEL CONVENI tal com CGT i INTERSINDICAL proposaven.

Treuen pit de ser les seccions sindicals del "canvi" i "les més votades" en oficis, quan en veritat no han estat capaces d'entomar aquest lideratge del que segueixen traient pit. 

Ha quedat clar que no tenen cap tipus d'estratègia  i que la seva acció sindical consisteix en atacar indiscriminadament a la resta de secció sindicals que formem el Comitè d'empresa, pel simple fet de treballar per TOTA la plantilla.

Prova d'això va ser la reunió del dia 21/12/22 on es va arribar a aquest acord de conveni i on tristament  en comptes de les 2 parts negociadores habituals (Comitè i Direcció), es veien 3 ( denunciants, signants i Direcció) i on INTERSINDICAL i CGT van fer al·legacions on no reconeixien que l'assemblea de treballadors/es els demanés que retiressin la denúncia i on a més, reflectien que aquest acord no era legítim, perquè no havia passat ni per reunió prèvia del Comitè ni s'havia passat per assemblea. 

O sigui passen de l'assemblea per denunciar conveni, la plantilla en assemblea demana que retirin la denuncia i ara apel·len a l'assemblea per dir que aquest acord no és vàlid? ( IN-CREÍ-BLE )

Val a dir que davant la convocatòria de reunió del dia 13/12/22 proposada per la Direcció, per desbloquejar la situació, es va fer una convocatòria de Comitè d'Empresa, amb prou temps per a que totes les seccions sindicals fessin les seves propostes i SORPRESA!!!: CGT i INTERSINDICAL no només no van presentar cap proposta , sinó que ni tant sols es van presentar a la reunió, al·legant que no disposaven d'efectius ni de temps material ( Recordem que CGT disposa de 8: Delegades sindicals 6 electes + 2 LOLS,   INTERSINDICAL disposa de  6 delegades sindicals: 4 electes + LOLS)

I volem afegir que per molt dolents, venuts, traïdors i resta d’adjectius que ens dediquen els companys /es de la INTERSINDICAL i CGT , recordem que els delegats i delegades de la resta de seccions, som treballadors i treballadores de Parcs i Jardins, tant d’oficis com d’oficines i és completament absurd i delirant pensar que més de 500 afiliats i simpatitzants de  UGT, CCOO i USOC, estiguem conspirant  per perdre drets, diners, feina i en resum, per fotre’ns un tret al peu.

 Des de UGT sabem separar el gra de la palla i no farem servir arguments de queixa estèril, posant en perill el futur de Parcs i Jardins, pel simple fet de no tenir cap projecte ni objectius que beneficii a la plantilla.

Us garantim que a UGT seguirem lluitant per la millora dels drets de totes i totes, demanat MÉS PERSONAL pel manteniment de les zones verdes i que es facin efectives les demandes de l' ACORD MARC PER UNA ADMINISTRACIÓ DEL SEGLE XXI, signat a Madrid

Aprofitem per desitjar-vos unes BONES FESTES i que el 2023 us faci realitat els vostres millors desitjos.


Moltes gràcies per compartir la vostra confiança i el vostre temps amb nosaltres.


 

Seguim Fortes i Forts!!!

 

dimecres, 7 de desembre del 2022

LA GRAN MENTIDA

El darrer dia 30 de novembre ( Data d'expiració de la vigència del nostre conveni col·lectiu) CGT i INTERSINDICAL ens van enviar un correu a la resta de seccions sindical per "CONVIDAR-NOS A COMUNICAR a la Direcció, la voluntat de NEGOCIAR TOT EL CONVENI"

La nostra resposta va ser la següent:

"- Un cop reunida la nostra afiliació en assemblea, va decidir prorrogar el conveni 2018-2022.

- Una vegada fetes les consultes pertinents amb els nostres serveis jurídics, amb la resta de forces sindicals que conformen el Comitè d’Empresa, amb la Direcció de l’I.M.Parcs i Jardins, amb el Cap del Departament de Relacions col·lectives del Departament de Treball, Afers socials i Families ( Serveis Territorials de Barcelona) i segons el contemplat en Secció 2 Article 87 punt 1 de l’Estatut de Treballadors ( citem text)

1. En representación de los trabajadores estarán legitimados para negociar en los convenios de empresa y de ámbito inferior, el comité de empresa, los delegados de personal, en su caso, o las secciones sindicales si las hubiere que, en su conjunto, sumen la mayoría de los miembros del comité.


La intervención en la negociación corresponderá a las sec- ciones sindicales cuando estas así lo acuerden, siempre que sumen la mayoría de los miembros del comité de empresa o entre los delegados de personal.”
 
La secció sindical d’UGT de l’I.M.Parcs i Jardins de Barcelona, NO VEIEM la necessitat de comunicar la iniciació de la negociació del conveni col·lectiu en la seva totalitat, tal com demaneu CGT i INTERSINDICAL i per tant NO presentarem cap proposta de plataforma, donada la vostra SITUACIÓ DE NO LEGITIMITAT PER LA NEGOCIACIÓ NI DE PROMOCIÓ DE LA NEGOCIACIÓ, del nostre conveni col·lectiu.

I per tant només ens queda INTERPRETAR la vostra invitació a iniciar la negociació de l’esmentat conveni, com una falta de respecte cap al Comitè d’Empresa, entenent-se com a Òrgan col·lectiu i també com UNA FALTA DE RESPECTE ENVERS LA PLANTILLA que el passat dia 9/11/22 us va manifestar en els diversos torns d’assemblea general, que retiressiu la denúncia del conveni i fins i tot se us va arribar a demanar la dimissió."
 
RESUMINT:  INTERSINDICAL I CGT ANAVEN DE FAROL i s'han burlat de tothom.
 
I ARA QUÈ POT PASSAR?  
 
Doncs que ara, el nostre CONVENI ESTÀ OBERT i VULNERABLE  a possibles negociacions beneficioses per a la Direcció o l'Ajuntament  que en cas de possible canvi de color a l'Ajuntament, podrien implicar pèrdua d'alguns dels nostres drets.
 
LA DIRECCIÓ DE PARCS I JARDINS ES NEGA A CONTINUAR NEGOCIANT ELS TEMES PENDENTS
Degut a aquesta situació de vulnerabilitat creada pels sindictas de INTERSINDICAL i CGT  la Direcció de Parcs i Jardins ES NEGA A CONTINUAR les negociacions dels acords pendents com: Prestacions pels cursos de Català, Vigilància, Xofers, Adscripcions provissionals, durada de les promocions internes, funcions de la RLT... i els temems pendents recollits en la disposició adicional 6 del nostre conveni col·lectiu com: Ajudes, permisos i llicències, premi d'assistència...
Ja que considera que aquesta denuncia unilateral del conveni s'ha fet de manera DESCONTROLADA I SENSE PREVISIÓ i ha trencat l'espai de negociació que hi havia amb el Comitè d'Empresa, donat que CGT i INTERSINDICAL han anteposat els seus desitjos a la realitat actual de l'I.M.Parcs i Jardins, creant un clima de desconfiança, provocant una tancada en banda a tota negociació que IMPLIQUI AVANÇAR en matèria de conveni.

I QUÈ CAL FER?
 
En una altra mostra de responsabilitat per part de les seccions sindicals (UGT-USOC i CCOO) signants del conveni, caldrà ANUL·LAR aquesta situació de vulnerabilitat tot seguint les demandes de pròrroga expressades per la plantilla a l'assemblea general celebrada el passat 9/11/22.
 
COM?
 
Mitjançant un ACORD que TORNI a BLINDAR el nostre conveni i  no deixant cap escletxa a possibles negociacions perjudicials.

Aquest secció sindical es compromet a treballar en donar solució a aquesta situació creada per CGT i INTERSINDICAL, que han demostrat una altra vegada més, una forma molt particular de fer sindicalisme, deixant de banda a tot el personal de l'Institut i realitzant accions que només responen als seus propis interessos.
 
Us seguirem informant degudament, conforme anem avançant en aquest tema.

Moltes gràcies per la vostra confiança i el vostre temps.





Seguim Fortes i Forts!!!





dimecres, 30 de novembre del 2022

INTERSINDICAL, CGT I EN PERE DEL LLOP.

 Companyes i companys, 

Aquets dies estan sent decissius per tota la plantilla. Totes les seccions sindicals estant expressant el seu neguit envers la continuació del conveni.

Doncs bé, és hora que afegim més llum a la foscor. 

CGT i INTERSINDICAL, segueixen insistint que han denunciat conveni sense passar per assemblea perquè no hi havia temps. 

Doncs us hem de dir que l'anterior conveni (2011-2015) va ser passat per assamblea amb data 15/11/2015 i prorrogat una primera vegada i passat per assemblea i denunciat el 28/11/2017 una segona vegada.

Aquesta vegada s'ha denunciat unilateralment sense passar per assemblea el 9/11/22.

Són faves comptades.

Val a dir també que la resta de seccions sindicals ( UGT-USOC -CCOO) que SÍ CREIEM en la UNITAT del Comitè d'Empresa, seguim esperant la proposta de plataforma que ens han de presentar la INTERSINDICAL i la CGT, per poder donar el vist i plau com a Comitè d'Empresa i poder iniciar així les negociacions de conveni. Doncs al nostre entendre, han de ser aquestes dues seccions sindicals les que LIDERIN  al ser les promotores de la denuncia. 

I ja que havent manifestat que hi ha molts temes a negociar i que han quedat endarrerits i pendents de tractar, estaria bé que ens ho comuniquessin a la resta, no? 

Doncs sorpresa !!!! A dia d'avui NO s'han posat en contacte amb la Secretaria del Comitè ni han fet cap gest d'intentar-ho. 

No diuen que DENUNCIAR ÉS NEGOCIAR? Doncs de moment el seu "ESPERIT NEGOCIADOR" no es veu per enlloc. 

Ens al contrari, es limiten a repetir falsetats, per veure si així és converteixen en veritat.

 I companyes i companys, qui tingui una mica de cultura general, aquesta estratègia propagandística de dir 1000 vegades una mentida per a que es converteixi en veritat, ja sabem qui la va inventar.


Però a UGT sabem que no se us enganya tan facilment i sabeu que en realitat la CGT i INTERSINDICAL estan escenificant el conte d'en PERE i el LLOP.

Moltes gràcies per la vostra paciència i el vostre temps.





SEGUIM FORTES I FORTS!!!

dijous, 17 de novembre del 2022

Les màscares cauen

El passat dimarts 15/11/2022 va tenir lloc l'assemblea general de Parcs i Jardins i on

UGT va seguir demostrant que som un sindicat que treballa per tota la plantilla, de fet, a la secció som 4 delegats i 2 pertanyem al Grup d’OFICIS, i 2 al d'OFICINES

Tothom sabem que TOTES LES FEINES tenen la seva penositat i les seves avantatges. De fet moltes companyes que treballem al carrer ni boges voldríem estar tancades en una oficina, no? Ni voldríem les responsabilitats que han d’assumir algunes tècniques o RT, oi? 

Els signants del conveni, UGT, USOC i CCOO, tot i tenir les nostres diferències, hem estat TREBALLANT i hem arribat a ACORDS QUE JA QUEDEN DINS DEL CONVENI (tal com recull l'Article 8 de l'actual conveni).


Pels qui no ho sabeu, el CONVENI ES VA VOTAR EN ASSEMBLEA GENERAL. Per tant NO ENTENEM, a què es refereixen, quan diuen que es negocia sense tenir en compte ni a l’assemblea ni a la plantilla. Com tampoc entenem PER QUÈ HAN DECIDIT DENUNCIAR CONVENI, SENSE TENIR EN COMPTE NI A L'ASSEMBLEA ni a la resta del Comitè d'Empresa. I és curiós que diguin que el Comitè no vol fer assemblees quan CGT i INTERSINDICAL han denunciat sense passar per assemblea. 

LA NEGOCIACIÓ ÉS UN PROCÉS EN EL QUAL 2 O MÉS PARTS INTENTEN ARRIBAR A UN ACORD, INTERCANVIANT INFORMACIÓ I ACCEPTANT COMPROMISOS. 

Però per la INTERSINDICAL i la CGT, DENUNCIAR ÉS NEGOCIAR. 

Quan durant 26 MESOS després de la pandèmia UGT, CCOO i USOC HEM ESTAT NEGOCIANT TEMES PENDENTS DE CONVENI i de RLT, arribant a NOUS ACORDS, a alguns dels quals la INTERSINDICAL S’HA ABSTINGUT i la CGT, NI HA SIGNAT, NI S'HA ADHERIT.

Si detecten algun problema, no deixen que es solucioni. S’avancen al que passarà, abans d'aplicar  possible solució i quan hi ha una solució, la critiquen. Doncs us hem de dir que davant de problemes complexos, no existeixen solucions senzilles.

Per tant, no sabem quin és el seu objectiu, ni què pretenen.

INTERSINDICAL I CGT HAN DENUNCIAT EL CONVENI DE MANERA UNILATERAL. 

I nosaltres voldríem saber PER QUÈ HO HAN FET SENSE FER LA CONSULTA A LA PLANTILLA? PER QUÈ S’HAN SALTAT AQUEST PAS? 

Han comentat que LA SEVA AFILIACIÓ AIXÍ HO HA DECIDIT, però no han esperat a fer el debat corresponent dintre del COMITÈ, i el què és més important, NO HO HAN PASSAT PER L' ASSEMBLEA!!!!! 

Quan molts companys i companyes, NO ESTAN AFILIADES a cap sindicat. Han VETAT la veu i l’opinió de la plantilla i NO HAN DONAT OPCIÓ a que la resta de seccions sindicals EXPOSIN a TOT EL PERSONAL, el seu posicionament sobre la CONTINUÏTAT del conveni.

Conveni al que la INTERSINDICAL ES VA AFEGIR, DESPRÉS DE LES ELECCIONS SINDICALS DEL 2020.  

Conveni que L’ASSEMBLEA DE TREBALLADORES VA VOTAR A FAVOR, però que la CGT NO VA SIGNAR.

Però en canvi SÍ RECONEIX, PER PODER-LO DENUNCIAR.

De fet la plataforma a la que van fer referència, és la del CONVENI 2018/2022, QUE NO HAN SIGNAT. ( Bé, en realitat porten 2-3 convenis, SENSE SIGNAR).

I en tot cas amb la plataforma, que PRESENTIN INTERSINDICAL I CGT, tocarà NEGOCIAR TOT EL CONVENI. 

NO CALIA DENUNCIAR TOT EL CONVENI per tractar els temes que estant PENDENTS DE NEGOCIAR doncs aquestes estan recollits en la DISPOSICIÓ ADICIONAL 6 de l'ACTUAL CONVENI. (el que CGT i la INTERSINDICAL han denunciat en la SEVA TOTALITAT i de forma UNILATERAL.

NO ÉS JUST NI DEMOCRÀTIC QUE UN GRUP MINSO DE PERSONES DECIDEIXIN EL FUTUR DE 1000.

Arrel d'això es plantegen algunes preguntes: 

Quan arribi el moment de signar conveni, HO FARAN?? EL SIGNARAN??

A ON ENS PORTARAN la CGT i la INTERSINDICAL?  Quin és el PROJECTE que tenen? 

Quins SÓN ELS PASSOS a seguir? Tenen realment VOLUNTAT per NEGOCIAR quan NO HO HAN FET en 26 mesos?

A UGT sabem que  TAMPOC CAL DENUNCIAR conveni per INCREMENTAR PLANTILLA ni fer campanya contra els polítics de l’Ajuntament. En realitat portem demanant plantilla des del 2010, INDEPENDENTMENT del color que hi ha a L’Ajuntament de Barcelona.

UGT ja vam publicar en la darrera entrada del nostre blog, que ara per ara, la única mobilització amb sentit, és la de demanar més personal, per incrementar plantilla. 

Si la INTERSINDICAL i LA CGT volen més plantilla, PER QUÈ no s’afegeixen a la campanya que UGT i CCOO fa mesos que estem portant a terme??

Com a servei essencial que som i ja que estan incrementant les zones verdes com a solució, per reduir l’impacte del canvi climàtic a les ciutats, SI ÉS NECESSARI SORTIREM AL CARRER I FAREM MOBILITZACIONS PER DEMANAR MÉS PLANTILLA

Cal assegurar l’entrada de personal públic, tal com recull els nostres ESTATUTS, doncs només així es garanteix la continuïtat del servei públic i per tant així garantim el nostre FUTUR. 

 Va finalitzar l'assemblea i no vam obtenir resposta de PER QUÈ HAN DENUNCIAT EL CONVENI SENSE  CONSULTAR A LA PLANTILLA? I seguim sense saber-ho.
En tot cas es va poder veure les contradiccions que CGT i la INTERSINDICAL presenten en el seu discurs i en la seva "feina" sindical: TOT PER LA PLANTILLA, PERÒ SENSE LA PLANTILLA. 

També sembla ser que no tinguin en compte, que els treballadors i les treballadores de Parcs i Jardins tenim memòria i sabem llegir. 

Ara ens hauríem de preguntar qui són els SINDICATS "VENDE OBREROS"

Per fí cauen les màscares.

 

 

 


 


Seguim fortes i forts!!!!

divendres, 21 d’octubre del 2022

LA DENÚNCIA UNILATERAL DEL CONVENI COL·LECTIU 2018-2022

Ahir dia 20/10/2022 la direcció de RRHH ens comunicava mitjançant comunicat intern pel correu corporatiu i via telegram, la denúncia del conveni col·lectiu 2018-2022, presentada de manera UNILATERAL, per les seccions sindicals CGT i Intersindical-CSC

Aquesta notícia ens va sorprendre, doncs amb data 13/10/22  des de la Secretaria del Comitè d'Empresa es va convocar una PLENÀRIA DE TOT ELS MEMBRES DEL COMITÈ D'EMPRESA pel dia 27/10/22 on el

tema de la Denúncia o pròrroga del conveni col·lectiu 2018-2022 és un dels principals punts de l'ordre del dia a tractar per amb l'exposició d'argumentaris de les diferents seccions sindicals i POSTERIOR VOTACIÓ, obtenir un POSICIONAMENT COM A COMITÈ D'EMPRESA poder comunicar-lo, posteriorment, a l'ASSEMBLEA GENERAL DE TREBALLADORS/ES  i que la plantilla ho ratifiqués o no, mitjançant votació en urna tancada.

També ens ha sorprès que aquestes seccions sindicals, que sempre han presumit de ser assembleàries i democràtiques, no hagin esperat a la celebració de la Plenària del Comitè, per donar el seu posicionament com a secció sindical. Amb aquesta denúncia unilateral hom es pot arribar a plantejar que el que estan fent és  NO RECONÈIXER  al Comitè d'empresa i DEIXAR SENSE VEU, NI OPINIÓ a la plantilla.

Des de UGT volem transmetre el nostre descontent amb l'acció que han pres aquestes dues seccions sindicals, doncs a part de saltar-se tot un procediment  de debat sobre la denúncia/pròrroga del conveni col·lectiu i haver fet la denúncia d'Amagatotis, és estar decidint per compte pròpia, el futur de les gairebé 1000 persones que som treballant a l'I.M.Parcs i Jardins i sigui dit de pas jugant amb el pa de les seves famílies.

Trobem certes incoherències en la poca informació que ens han donat prèviament a la denúncia. 

Una d'elles va ser en una reunió permanent amb data 06/09/22 on CGT ja va posar sobre la taula la possibilitat de denunciar el conveni. I davant de la pregunta, per part de les altres seccions sindicals, de quins arguments feien servir per defensar la denúncia del conveni, CGT va respondre que “elles no havien de donar cap explicació ni argument de cap tipus, a ningú que no fos afiliat/da seu/va”.


Altra és arrel de l'escrit que va emetre la Intersindical-CSC amb data 18/10/22 on escriu : "En cas que s'arribés a pre acord entre la comissió negociadora seria l'assemblea qui soberanament voti validar aquest nou conveni"

Aviam com va això, dones el dret de votar el nou conveni però no li dones el de poder prorrogar o denuncia el vigent?

 

Ara resulta que la Intersindical-CSC és qui diu QUAN ha de votar la plantilla i PER QUÈ? 

Però els que a UGT ens sembla més rellevant, és que ara que les negociacions dels temes pendents de RLT i conveni estaven finalitzant en acords, després d'una pandèmia i de 14 mesos de manca d'espai de negociació per falta de presidència en el comitè,  ara gràcies a aquestes dues seccions sindicals i amb la seva decisió unilateral de denúncia,  HAN FORÇAT L'ATURADA DE LES NEGOCIACIONS i l'arribada D'ACORDS com són:

Horari d'estiu, vigilància, ajudes per cursos del català, gestió de bosses auxiliars/operari/a, regulació promocions internes i adscripcions provisionals, xofers/esses....(.per citar algunes) Acords que ja estàvem a punt d'aconseguir. 

Pel que fa al nostre posicionament com a secció sindical sobre la denúncia/pròrroga del conveni us fem saber que per mandat de la nostra assemblea d'afiliats/des celebrada el passat 28/09/22, la proposta és la de PRORROGAR el conveni vigent.

Us seguirem informant dels possibles moviment i accions referents a la denuncia/pròrroga del conveni una vegada hagi tingut la reunió plenària del Comitè d'Empresa del proper dia 27/10/22. 






Seguim Fortes i forts!!

dimarts, 11 d’octubre del 2022

EL VERDE NO SE MANTIENE SOLO / EL VERD NO ES MANTÈ SOL

Había una vez un parque en el que crecían las plantas y los árboles, san@s y fuertes, los pajarillos, mariposas, ardillas y lagartijas correteaban alegremente generando todos juntos tal harmonía ecosistemàtica, que era la envidia de cualquier referencia a la biodiversidad.
En este parque trabajaban 4 personas todas ellas con conocimientos y experiencia en jardinería, muy profesionales y sobretodo, amantes de su oficio.
Desarrollaban todas sus tareas de cuidados a las plantas y a los árboles, con muchísimo amor y dedicación.
Pasaron unos años y 2 de las personas que trabajaban dejaron de hacerlo, pues les llegó la hora de su merecida jubilación.
Además decidieron incrementar los límites del parque, lo hicieron más grande, pero no pensaron que ahora eran solo 2 personas, para cuidar de él.

Con el paso del tiempo el parque se fue deteriorando debido al uso que le daban l@s vecin@s, pues no respetaban las plantas, se encaramaban a los árboles rompiendo sus ramas y pisoteaban la hierba y las flores sin ningun miramiento, sus perros hacían las necesidades por doquier, cada vez había más residuos de envoltorios y elementos variados y las ratas empezaban a acampar a sus anchas.  
A demás  est@s vecin@s se quejaban a l@s jardiner@s de dicho deteriorio, les hacían múltiples reprimendas, les trataban de gandules por no tener el parque como a ell@s les gustaría y colgaban sus quejas en las redes sociales.
 
L@s jardiner@s desesperad@s fueron a hablar con su superior y ést@ les comentó que no podía hacer nada, que esto "venía de arriba". Entonces se fueron a hablar con La Dirección y allí les contestaron que no podían hacer nada, que la CONTRATACIÓN DE PERSONAL PÚBLICO dependía directamente de los polític@s de la ciudad y de lo que decidian l@s otr@s polític@s, en la capital del Reino. 
Ante tal respuesta l@s jardiner@s decidieron ir a pedir ayuda a su sindicato, pues cómo creían en las causas justas y tenian conciencia de clase, estaban buenamente afiliad@s.

Una vez allí el sindicato les comentó que para poder dirigirse a l@s polític@s y pedir más personal, necesitaban la fuerza y unidad de los otros sindicatos que formaban el COMITÉ DE EMPRESA.
Entonces el comité de empresa reunido, decidió llevar a cabo una serie de ACCIONES para visibilizar el deterioro de los parques y jardines, debido a la falta de personal. Hizo escritos, artículos, ruedas de prensa, todo se subió a las redes sociales, pero no acababa de funcionar....
Necesitaban el apoyo de TODA LA PLANTILLA  para que l@s polític@s les hicieran caso.
Poco a poco l@s jardiner@s de los otros parques se fueron sumando a la demanda de más personal, pues en "sus parques",el deteriorio por la falta de manos, también estaba a la orden del día. 
Y así es como tod@s l@s jardineros de la ciudad SE UNIERON para pedir más personal con el que poder mantener los parques y jardines, tan saludables para la ciudad y tan IMPORTANTES  para revertir los efectos del cambio climático.

Se juntaron para explicar que hacía 100 AÑOS que existían y llevaban trabajando para la ciudad, al servicio de l@s vecin@s. 
 
Advirtiendo que si no se contrataba personal público, el servicio que se estaba ofreciendo, iría en detrimiento de todos los esfuerzos realizados para dar a conocer la importancia del verde y esto acabaria repercutiendo en la CALIDAD DEL SERVICIO.  
L@s jardiner@s a pesar de la falta de recursos,  siguieron trabajando con PROFESIONALIDAD Y TOTAL DEDICACIÓN y estaban segur@s que si se mantenían unid@s para la demanda de personal, lo acabarian consiguiendo, por aquello de que LA UNIÓN HACE LA FUERZA...
                                      
  
                                    🌲🌳🌴🌵🌷🌸🌹🍁🍀🌿🌼🌾🌻🌺

 

Como podreis observar, este cuento se parece mucho a la realidad que estamos viviendo en Parcs i Jardins.

Se sabe que la realidad puede superar a la ficción y desde UGT sabemos que hace 8 años se puso sobre la mesa la IMPORTANCIA que tienen el arbolado y los espacios verdes para nuestra salud. Pues bien,  Parcs i Jardins hemos adquirido el COMPROMISO de cuidar todo este verde.

Pero también sabemos que estamos trabajando con una FALTA DE RECURSOS considerable y que des de l'Ajuntament de Barcelona nos han estado ninguneando durante mucho tiempo.

Está muy bien sacar pecho ante el incremento de zonas verdes, pero des de UGT creemos que es más importante sacar pecho de las personas que se encargan de mantener y cuidar este verde. Y esas personas somos nosotr@s el INSTITUT MUNICIPAL DE PARCS I JARDINS.

En el pasado Consell d'Administració celebrado el 29/09/22  la Presidenta del Comité expuso, entre otras cosas, la FALTA GRAVE  DE PERSONAL que estamos sufriendo, en dicho consejo el propio Presidente del Institut ( Sr. Eloi Badia) y l@s otr@s representantes de los partidos políticos, quedaron sorprendidos de todo el trabajo que realizamos y que venimos haciendo des de hace 8 años, en los que l'Institut ha dado un giro organizativo considerable.

Debemos aprovechar el momento para dar a conocer el valor y la importancia que tiene nuestro trabajo y  para ello debemos ser conscientes que somos SERVICIO PÚBLICO y por lo tanto SOMOS SERVICIO DE CALIDAD.

Es el momento de pedir más recursos y personal público, para que nuestro esfuerzo no sea en vano y nuestro trabajo no caiga en manos de la empresa privada. Ya va siendo hora de que se nos visibilize y se reconozca nuestro trabajo.

Tenemos que concienciarnos y mantenernos unid@s ante los posibles acontecimientos futuros, se acercan elecciones y es hora de pedir lo más importante: MÁS PERSONAL para seguir manteniéndonos como SERVICIO PÚBLICO ESENCIAL que somos.

Y decidme entonces,

¿Os gustaría saber cómo acaba el cuento? ¿o preferiríais escribir el final?



 

 

 SEGUIM MÉS FORTES I FORTS!!!!

divendres, 1 de juliol del 2022

Balanç primer semestre 2022

 

Volem donar la benvinguda al mes de Juliol i la donem també l’estiu.

Aquest estiu marca l’inici de les vacances, la calor i el relax, però també marca el tancament d’un semestre força productiu sindicalment parlant.

Primer de tot voldríem felicitar a totes les persones que han obtingut la plaça a la OPO d’auxiliar de jardineria : FELICITATS!!!!!!

Esperem que aquesta il·lusió que esteu sentint ara, per haver guanyat la plaça i passar a pertènyer a Parcs i Jardins sigui perdurable en el temps.

Doncs sembla ser, que quan ja portes uns anys amb plaça fixa, aquesta il·lusió per haver entrat a Parcs i Jardins va minvant amb els anys fins a convertir-se en un descontent creixent cap a la feina i les persones amb comandament o sense. Desitjem que a vosaltres no us passi i confiem en que sabreu valorar la vostra feina i el vostre lloc de treball, com ho heu fet fins ara. 

Donem el nostre suport i ànims a totes aquelles persones que en aquesta convocatòria no han obtingut plaça i les animem a continuar intentant-lo en totes les properes.

També ens agradaria donar molts ànims a totes les persones aspirants que es presenten demà a la prova pràctica de l’OPO d’Operari/a del verd. MOLTA SORT A TOTHOM!!!!

Volem seguir amb un recompte dels acords als que ha arribat la Direcció i el Comitè d’Empresa, des de que UGT està al càrec de la Secretaria del Comitè.

Aquests han estat:

Horari d’estiu, Ornamentació, Aprovació de les places pel Pla d’Estabilització, Gestió i reglament de les bosses, mèrits, Reconeixement lliscaments, Creacions de llocs de treball: Igualtat, Comptabilitat i nòmines, Operari/a del verd.

No han pogut formar part d’aquest primer semestre el acords de: Forestals, teletreball, vigilància Agents del verd, Agent administratiu especialitzat i Foment del Català.

Arrel de l’acord sobre les places del Pla d’estabilització que ha liderat aquesta secció sindical, UGT també hem presentat una proposta pel Foment del Català al Comitè d’empresa, esperant a que sigui acceptada per aquest i així poder presentar-la a la Direcció, per a que s’aprovi el pagament de tots els cursos de nivell de català, a qualsevol persona treballadora de Parcs i Jardins que vulgui aprendre o perfeccionar el català.

Des de UGT hem de dir que ens esperàvem més celeritat a l’hora de poder treure aquests acords endavant, però està sent complicat. 

 

Evidentment des de la Direcció tenen la paella pel mànec, però no només des de Direcció s'estan posant pals a les rodes per a que aquests acords no surtin, algunes seccions sindicals també posen els seus propis pals. Les seccions sindicals actuem per voluntat pròpia, però el curiós és, que "suposadament”, totes actuem per la unitat del Comitè.

Alguns d'aquests pals (per citar alguns) podrien ser:

Senyalar el que està malament i no fer cap tipus de proposta per arreglar-ho.

Fer mesures populistes impossibles de dur a terme ( recordem que som una empresa pública i per tant ELS DINERS SÓN PÚBLICS)

Defensar únicament les demandes dels seus/ves afiliats/des per avantposar-les al bé comú (això demostra manca de solidaritat cap a la resta del col·lectiu al que es pertany).

Iniciar discussions estèrils a les reunions del Comitè amb l’únic objectiu de no crear consens per a que no s’avanci.

No llegir-se amb anterioritat, els documents a tractar en les diferents reunions.

Negar-se a acceptar els acords per poder seguir criticant-los.

Fer preguntes capcioses per tal de frenar els acords i dilatar-los en el temps...

Des de UGT volem fer una crida al bon criteri i al seny, doncs ara, pot ser són temps tranquils, però creiem que aquesta calma és la que ve abans de la tormenta. S’espereren temps díficils a nivell autonòmic, estatal i mundial.

Per tant tot es acords als que poguem arribar ara seran més que benvinguts.

Però si seguim donant més valor al nostre melic, seguim amb l’individiualisme dels nostres ideals i perdem de vista una visió global i general que benefici a la majoria, haurem perdut l'oportunitat de millora que portàvem dècades demanant i que ara per la «cabezonaria» d’unes poques persones, deixarem escapar, amb la incertesa de no saber si aquest tren tornarà a passar alguna altra vegada.

Cést la vie...



diumenge, 29 de maig del 2022

SIGNAR ACORDS ÉS MILLORA DE FUTUR.

El darrer dijous 26/05/22 es van aprovar per fí les 51 places sol·licitades que formaven part del procés d’estabilització.

Aquestes 51 places sumades a les 54 de l’any 2018 donaran l’oportunitat a 105 persones amb contracte de interinatge a obtenir contracte laboral fix, mitjançant concurs de mèrits.

En l’anterior publicació van explicar breument com es portaria a terme aquest procés.

A UGT treballem en ferm, per les millores laborals de tota la plantilla, i hem de dir que hem estat liderant aquest procés d’estabilització, des de finals del 2021 i les altres seccions sindicals han anat a remolc.

Mentre altres seccions sindicals organitzaven i/o secundaven vagues sense cap motiu aparent, que el de demanar per demanar i el d’exigir quelcom no contemplat per llei. I ara s’afegeixen al carro del pla d’estabilització atorgant-se medalles que s’inventen i treient pit, tot fent alarde de la seva puresa sindical, mentre critiquen a d’altres per voler que se’ls reconegui els esforços realitzats.

I és mitjançant propostes molt populistes (gens ajustades a la realitat), opinions esbiaixades, consignes contundents i escampall d’informació no contrastada, que acaben convencent a algunes persones, tot aprofitant el grau d’emprenyamenta general. I de pas menystenen a les seccions sindicals, que negocien acords que representen una millora per tothom.


Des de UGT sabem, que per molt que treballem, consultem, contrastem informació, assistim a reunions (dintre i fora de l’horari laboral), realitzem propostes, defensem posicionaments... fem el que fem, sempre se’ns veurà com la secció sindical del trifachito, que és una traïdora a la classe obrera i llepaculs de l’empresa.

Sabem que el nostre esforç per aconseguir millores per tothom, serà invisible a ulls de la plantilla i quedarà amagat darrera d’excuses i falsos arguments, d’alguna que altra secció sindical, que sovint cauen en contradiccions entre el que diuen què fan i el què realment fan.

UGT ha signat els acords de Gestió de Bosses, Mèrits i Reconeixement de Lliscaments i ha estat d’acord en la creació d’alguns nous llocs de treball. I ara seguim treballant per arribar a tancar els acords sobre Teletreball, Vigilància, Ornamentació, Forestals i de nous llocs de treball com Agents del verd i Administratiu/va especialista.

Som una secció sindical que treballem per a tothom i no només per als nostres afiliats i afiliades.

És per això que oferim el nostre acompanyament sindical a tota persona que estigui afectada pel pla d’Estabilització, ja sigui afiliat/da nostre o no estigui afiliada a cap sindicat. 

Per fer-ho podeu escriure un correu a: ugt.parcsijardins@gmail.com o mitjançant un whatsapp al número : 680 603 181.

I acabarem el nostre escrit per informar-vos, que atès que un company està realitzant un curs de nivell de català, ens hem assabentat per ell, dels canvis que han hagut a l’hora de la realització del pagament de la matrícula dels cursos de nivell de català, en breu presentarem una proposta, sol·licitant la col·laboració de la Direcció de Parcs i Jardins, per a afrontar la despesa econòmica que suposa la realització dels cursos de català del Consorci de Normalització Lingüística.


Moltes gràcies per la vostra atenció i fins la propera.