dijous, 5 de setembre del 2024

UN CONSELL D'ADMINISTRACIÓ MOLT POSITIU


Bon dia companyes i companys

El passat dia 03/09/24 va tenir lloc el Consell d'Administració on es presenten els pressupostos que parcs i Jardins dispondrà al  2025 . 

Un espai on tenim l'oportunitat de donar veu i reivindicar. És on es decideixen les Opos, es demanen recursos de personal, millores de infraestructures... 

És l'espai on l'any 2015 es va demanar que Parcs i Jardins fos servei essencial i gràcies a a això s'han vingut fent OPOS des de llavors.

I una vegada més la responsabilitat de representar als i les treballadores de Parcs i Jardins havia de recaure en el delegat de CGT, que tot i saber des del mes de juliol que el consell tenia lloc al setembre, va delegar el vot al PSC, el mateix dia que es celebrava el consell.

I com a membre  del Comitè d'empresa i donant veu a la plantilla va tornar anar la Presidenta del Comitè. (recordar que en les 8 convocatòries celebrades en els darrers 4 anys, CGT ha assistit a menys de la meitat) i això que la mateixa CGT va adquirir el compromís de representar als treballadors/es de Parcs al Consell d'administració.

En tot cas UGT i CCOO ens vam llegir la memòria que es presentava en aquest consell i vam realitzar el document (amb la col·laboració de USOC) on el Comitè plasmava les seves reivindicacions i dubtes.

Ara sí us fem un resum de la sessió i de les respostes que es van rebre per part del Gerent Sr.Francesc Jiménez i la Presidenta de l'Institut i regidora de Medi Ambient Sra.Laia Bonet.

Una inversió de 22M € ( fins 2027)  per recuperar els elements vegetals malmesos per la sequera.

Reconversió d'alguns parterres de gespa en arbustius.

Recuperació d'alguns grups de flor de temporada i d'alguns parterres de gespa.

 Inversió en maquinària i vehicles

UGT vam insistir al document,  en  donar prioritat a la compra de vehicles amb elevadores en comptes de plataformes,  per a la poda, doncs no és necessari un carnet especial per conduir-les. La resposta del Gerent  a la Presidenta del Comitè, va ser que parléssim amb el Cap de Departament de Recursos.

Ara que BCASA s'ha quedat amb la Gestió dels serveis a les platges, vam preguntar què passaria amb el nostre personal que hi treballa i van respondre que tornarien a Parcs i Jardins

Ens vam queixar de:

  •  La NO aplicació del 10% en la taxa de reposició d'enguany, com permetien els Pressupostos General de l'Estat.
  •  L'empresa que es dedica al manteniment de la xarxa de reg és ineficient, i van respondre que s'havia doblat la inversió, s'havia canviat d'empresa  i que hi hauria una brigada per cada districte
  • A l'hora de dissenyar un nou espai verd es tingui en compte els centres de treball ( casetes) i llocs per guardar la .maquinària.
  • Les mesures insuficients adoptades per afrontar les altes temperatures que es solucionaria amb la tornada a les 35 hores i fent l'avançament d'horari a l'estiu. 

Vam demanar l'accés gratuït  al Parc del Laberint de les persones amb discapacitat.


Com a part positiva remarcar que un dels objectius d’enguany és poder preveure els increments
dels espais verds urbanitzats a fi de calcular l’increment de recursos que seran necessaris, amb una eina  que permeti quantificar-ho de forma automàtica.

I que som el servei públic millor valorat després del cos de Bombers.


Moltes gràcies pel vostre temps.

UGT el sindicalisme útil!!!