divendres, 2 de febrer del 2024

DECLARACACIÓ DE L'ESTAT D'EMERGÈNCIA

Bon dia companys i companyes!!

Ahir el Govern de la Generalitat de Catalunya va declarar l'Estat d'Emergència per sequera. A continuació us deixem l'enllaç de la Declaració.

https://govern.cat/salapremsa/notes-premsa/576982/govern-aborda-lentrada-emergencia-del-sistema-ter-llobregat-situar-se-reserves-dels-100-hm3-seva-capacitat

També trobareu més noticies sobre la constitució i seguiment de la Taula Nacional i la comissió territorial de la Taula Nacional de l'Aigua a la Vegueria de Barcelona, 

de la qual el sindicat UGT formem part i participa activament.

La tercera reunió, que tindrà lloc durant la primavera d'aquest any, es consensuaran les propostes d'accions, ( de moment s'han presentat 70) que posteriorment, s’elevaran a la Taula Nacional de l’Aigua.

Taula Nacional de l'Aigua

La Taula Nacional de l’Aigua es va crear l’estiu de 2023, i té com a objectiu esdevenir un espai de diàleg i concertació sobre les polítiques de l'aigua, en què hi són representats els diferents usos i agents implicats i que ha de marcar el full de ruta per determinar la nova política de l'aigua a Catalunya per evitar conflictes en el futur, tenint en compte la situació actual i les previsions del Canvi Climàtic.

Els objectius de la Taula es focalitzaran en l'anàlisi de les dades i les possibles alternatives per avançar en la millora de l’estat dels ecosistemes hídrics, els cabals ambientals i la biodiversitat, garantir l'aigua per als diferents usos, i reduir el dèficit hídric i millorar la resiliència del país davant l'impacte del canvi climàtic.

Pel que fa al seguiment posterior, a la decisió l'assemblea, comunicar que el proper dilluns 05/02/24 es celebrarà una reunió amb les diferents seccions sindicals. 

Us anirem informant a mida que es vagin presentant propostes.

Per la nostra part, adjuntem el document (sense signatura), enviat al Cap de Personal i Relacions laborals, comunicant la no signatura de l'acord proposat en data 25/01/24.

Aprofitem per deixar el nostre enllaç de telegram on publiquem, informació dels esdeveniments sindicals a Parcs i Jardins:

 
 
 
Moltes gràcies pel vostre temps.
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
Seguim fortes i forts!!!