divendres, 22 de desembre del 2023

RESUM 2023

2023 s'acaba i des de UGT us deixem un recordatori de la feina que hem realitzat durant tot aquest any i us volem avançar alguns dels temes en els que estem treballant i treballarem a curt, mig i llarg termini.

Tenint en compte la nostra minsa representació sindical dintre del Comitè d'Empresa (2 electes: Saturnino Muñoz i David Muñoz i 2 LOLS: José Miguel Morales i Susanna Rofín) creiem que estem deixant clar que defensem i proposem millores per tothom. No en va la nostra secció sindical està formada per companys/a que treballen dintre dels grups d'oficis, administratius/ves i tècnics/ques.

Estem molt contentes de la feina que portem realitzant des que al 2021 vam ser escollides per portar la Secretaria del Comitè d'Empresa.

Des de llavors la nostra secció sindical no ha deixat de treballar per la plantilla, sense avantposar els interessos sindicals i sempre amb una visió generalista, alhora de realitzar propostes i negociar acords.

Iniciatives i Propostes pròpies recolzades pel Comitè d'Empresa i aprovades per la Direcció:

Acord foment del català

UGT recuperem una proposta Inicial de la INTERSINDICAL, a partir de la qual elaborem la proposta. El Comitè d'Empresa la recolza i la Direcció la recolzen i es signa l'acord.

Estabilització de 110 companys i companyes

Mentre altres seccions sindicals es manifestaven i convocaven vagues per a que tes realitzés una estabilització sense cap tipus de pauta legal incomplint els drets principals que garanteixen l'accés equitatiu a l'Administració Pública la UGT vam asistir a múltiples xerrades i cursos per informar en tot moment al Comitè d'Empresa sobre com procedir.

UGT hem estat treballant i col·laborant intensament amb el Departament de Selecció vam elaborar una proposta que finalmentva recolzar el Comitè d'Empresa  i és la que va tirar en davant i ha permés que 110 companyes i companys passessin a obtenir plaça fixa.

Aprovació Taxa de Reposició extraordinària (75 places)

A partir del Decret Llei sobre PROCESOS DE ESTABILIZACIÓN DERIVADOS DE LA LEY 20/2021 DE 28 DE DICIEMBRE MEDIDAS URGENTES PARA LA REDUCCIÓN DE LA TEMPORALIDAD EN LA EMPLEO PÚBLICO i l'acord PARA UNA ADMINISTRACIÓN DEL SIGLO XXI, des de UGT vam trobar la manera d'augmentar el nombre de places d 'OPO i així ho vam fer saber a la Direcció de Serveis General.

Durant tot aquest any hem treballat conjuntament amb el Departament de Selecció per a que s'aprovés la taxa de reposició extraordinària tot realitzant moltes reunions, informes, xerrades, cursos, converses amb grups polítics i a darrera hora fent pressió mediàtica i piulades en xarxes socials, per aconseguir-les. 

Sortien un total 166 places, però les 75 aprovades són les que corresponien a MESURES DEL PROCÉS D'ESTABILITZACIÓ ( que finalitza a 31/12/2024). Seguirem lluitant per les 81 restants.  

Reserva de places OPO per Auxiliar jardineria ( Branca Poda) 

Al mes d'agost UGT vam realitzar una proposta que no va ser recolzada pel Comitè d'Empresa i que la Direcció va dir que estudiaria. Una vegada aprovada la taxa de reposició Extraordinària  UGT tornem a fer una proposta per a reserva de places de poda i xofer/essa. 

Aquesta vegada es va aprovar la proposta per ambdues parts i en les properes OPO es reservaran 10 places per Auxiliar de jardineria (Branca PODA)

Proposta distribució horària durant l'estiu amb retorn a la jornada laboral de 35 hores.

UGT vam fer una proposta al mes de maig, on es contemplava una distribució horària durantr l'estiu que incloia la tornada a les 35 hores.

No va ser recolzada pel Comitè d'Empresa i només part de la Direcció estava d'acord. Finalment, però i degut al contexte social polític del moment, els marges de negociació van haver de ser uns altres, obtenint com a resultat l'acord de distribució horària actual.


Col·laboració, aportació de ideies i propostes, recolzament i aprovació:

Durant tot aquest any UGT també hem participat molt activament la negociació dels acords resultants, recolzant propostes i aportant millores a les presentades per altres seccions sindicals i /o la Direcció.


2023

Acord de vigilància.

Descripció funcions Llocs de treball RLLT.

III PLa de Igualtat.

Diverses OPO . Administratiu/va, TS Jurídic TM del verd.

Bosses de TS Arquitectutra, TM verd, TS Contractació.

Bases Concurs de mèrits per 50 companys/es més.

 2024

Bases OPO 75  65 places Auxiliar Jardineria + 10 places de Poda.

Bases Concurs mèrits 23 companys/es ( 20 Tècnics/ques i 3 Administratius/ves).


Objectius pel 2024:

Des de UGT som conscients que hi ha molts temes pendents a tractar. Us avancem alguns, tenint en compte que caldrà treballar també, en aquells altres temes i imprevistos que puguin anar sorgint al llarg del 2024.

Definició i actualització Destins Especials i/o Llocs de treball en RLLT ( Xòfer/essa, Grimpada, Tones, Pla de Risc...).

Implantar mesures III PLa Igualtat.

Recuperar horari 35 hores amb Distribució horari a l'estiu per la calor.

Eleccions Sindicals.

Denúncia o Prórroga del conveni.

 

I fins aquí el resum de les feines més rellevants que hem portat a terme la nostra secció sindical. Mencionar que paral·lelament també hem treballat defensant a la nostra afiliació, quan els ha sorgit algun imprevist i  assistint a diverses formacions, per tal de donar resposta a la representació sindical que us mereixeu.

UGT seguirem defensant a tots i a totes per igual, sense caure en hipocresies ni fent ús de la doble moralitat, per tal d'obtenir millores i de garantir els nostres drets així com, la nostra continuïtat com a servei Públic.


US DESITGEM UNES BONES FESTES A TOTHOM!!!!!







 

 

SEGUIM FORTES I FORTS!!