divendres, 12 de maig del 2023

ACORDS DE PRIMAVERA

 
ACORD D'AVANÇAMENT DE L'HORARI EN ELS MESOS D'ESTIU
 
Després d'un any negociant, ja tenim per fi, un ACORD D'AVANÇAMENT D'HORARI.!!!!

Aquest acord que respon a una mesura de salut i prevenció de riscos laborals, permet l'avançament de l'horari laboral per evitar els efectes de les altes temperatures durant els mesos de calor.
És tracta d'un tema que s'ha anant negociant cada any a correcuita i amb poca planificació i després d'haver-la posposat per atendre altres temes prioritaris que han anat sorgint ( denúncia conveni, acords de pla estabilització, català, vigilància...) finalment s'ha signat per a que QUEDI RECOLLIDA EN CONVENI. 
Com passa a tot acord, el que beneficia a unes persones pot arribar a perjudicar a unes altres. I en aquest cas, han estat les persones amb reducció d'horari per conciliació familiar, les afectades. 
 I arrel d'una iniciativa d'UGT, el Comitè d'Empresa, va enviar a la Direcció, un parell de propostes per trobar una solució que no impliqués un perjudici econòmic a les persones que, no podien acomplir el nou horari.
Finalment S'HA RESOLT amb propostes personalitzades, que no suposen cap perjudici econòmic a 10 les persones que s'havien dirigit a la Direcció, expressant el seu neguit.

BONES NOTÍCIES
 
Després de gairebé 2 anys demanant a les diferents Gerències de les que depèn Parcs i Jardins i també al propi President de l'Institut, finalment podrem Disposar d'un Departament de COMUNICACIÓ EXTERNA PROPI per emetre els nostres comunicats i per  informar directament a la ciutadania, el perquè de totes les feines que duem a terme i sobretot per donar a conèixer la importància de la nostra tasca  en el desenvolupament de la ciutat.
I també és motiu d'alegria que  s'ha dotat a l'Institut la figura de la SECRETÀRIA JURÍDICA PRÒPIA, fet que donarà al Departament més agilitat per resoldre temes de caire jurídic ( expedients sancionadors, resolucions de queixes i denúncies, requeriments , notificacions...) que afecten de manera directa, a Parcs i Jardins.

ACORD DE VIGILÀNCIA

El 28 /04/23  es va signar l'acord de vigilància. Un acord que ja fa anys que hauria d'haver-se modificat.
La jornada laboral dels companys i companyes de la vigilància fins ara, era de dilluns a diumenge, no cobraven cap festiu encara que el treballessin i havien de venir a treballar (obligatòriament) 2 caps de setmana al mes sense retribució. 

L'acord signat per totes les seccions sindicals ( a excepció de CGT) no és el que hauríem volgut UGT, però s'han aconseguit una sèrie de millores que el col·lectiu venia demanant fa moolt de temps.

En l'acord es defineixen diferents llocs de treball ( patrulla  vigilant i un destí nou encara per determinar i definir d' informador/a. I el més important és que la jornada laboral passarà a ser de dilluns a divendres i remuneració de tots els festius treballats, doncs fins ara no es cobraven.
També es pagarà un complement de lloc de treball a les persones de la patrulla i a les del Laberint 

Però abans de passar definitivament a la jornada de dilluns a divendres, la Direcció de Parcs i Jardins vol implementar un període d'adaptació.

Aquest període d'adaptació permet només treballar sense retribució 1 cap de setmana dels 2 que estaven obligats/des a fer. UGT demanàvem que es paguessin els 2 caps de setmana però no ha pogut ser 😔.

L'acord és un avanç perquè ara es cobraran tots els festius des de la signatura de l'acord.
i una vegada s'acabi el període d'adaptació ( d'aproximadament 1any)
s'establirà una bossa per treballar, cobrant, els caps de setmana i que serà de manera voluntària amb caràcter rotatiu,  tal com es fa a conservació.
Aquest acord (com tots els acords) JA ÉS PART DEL CONVENI.
 
REDUCCIÓ DE JORNADA A L'ESTIU  I  LES 35 HORES

Us informem també que ara mateix estem negociant l'horari d'estiu amb reducció de la jornada i  la tornada a les 35h, tal com recull la llei actual, per així acabar amb l' acord de decret imposat pel PP ja fa uns quants anys.
 
La reducció de la jornada a l'estiu és bàsica i atén a una mesura de salut. Tant és així que s'ha aprovat una norma legislativa que prohibeix les feines a l'aire lliure durant les alertes per altes temperatures amb l'objectiu d'evitar morts per cop de calor. Entre el llistat de feines afectades per aquesta norma ens trobem les JARDINERES i JARDINERS. Les restriccions s'aplicaran quan l'AEMET declari avís vermell o taronja per altes temperatures o quan hi hagi fenòmens meteorològics adversos.
Aquí us deixem un enllaç del diari "El Nacional" on s'explica amb més detall:



Hi ha varies propostes sobre la taula algunes de desplaçament d'horari, altres de reducció de la jornada. 
Per part d'UGT s'estem treballant en una proposta que contempli la tornada a les 35h, amb reducció d'horari a l'estiu ( des de St.Joan fins la Mercè)  en horari de 7:15 a 13:15h.
La nostra proposta també inclou sortir abans els divendres, però no tenim una proposta ferma d’horari d’ entrada i sortida perquè cal tenir en compte que la Direcció ja ha avançat que NO ACCEPTARÀ cap proposta de reducció d'horari d'estiu, que no contempli una recuperació de jornada durant altres mesos de l'any i que suposi disminuir el nivell de productivitat.
 
Des d'UGT ens agradaria aconseguir la jornada de 32 hores i segurament en aquesta negociació no serà possible. Però és una mesura que s'està implantant mica en mica en diferents empreses de l'estat espanyol, que han obtingut molts avantatges i han augmentat la seva productivitat. És una realitat de futur laboral a mig termini, que els sindicats d'UGT i CCOO ja han posat sobre la taula de negociació amb el govern. Us passem un enllaç on la Secretària de Políticas Europees de UGT, MªCarmen Barrera, ho explica en les Jornades Confederades de Negociació col·lectiva celebrada  Ses Illes Balears.


Informar-vos que una vegada hagin acabat les negociacions sobre l'acord de reducció a l'estiu, UGT ha demanat al Comitè d'empresa i a la Direcció, com a fet extraordinari, que la plantilla VOTI l'acord resultant de la negociació  en REFERÈNDUM. (Així ho vam manifestar per correu intern el passat 20 d'abril). Doncs podria ser que l’acord fruit de les negociacions entre Comitè i Direcció, impliqués allargar la jornada durant els mesos d’hivern.
I una vegada la plantilla ho ratifiqui i el Comitè d'Empresa el signi, també FORMARÀ PART DEL CONVENI.
 

TAXA DE REPOSICIÓ

Com cada Any i des de que Parcs i Jardins es va declarar SERVEI ESSENCIAL al 2016, ens correspon una taxa de reposició de personal que ens permet realitzar una OPO. Amb aquestes OPO ens assegurem la continuïtat de Parcs i Jardins com a SERVEI PÚBLIC.
La taxa corresponent al 2021 va ser de 55 persones i seguim a l'espera que des de Direcció ens comuniquin quina serà la taxa aprovada pel 2022.


AGRAÏMENTS
 
Des d'UGT celebrem tots aquests esdeveniments que permeten seguir avançant en la
construcció del futur de Parc i Jardins i és per això que AGRAÏM ENORMEMENT TOT L'ESFORÇ I DEDICACIÓ DE TOTES LES PERSONES que creuen i treballen per aquest nou futur. Així com també hem de dir que lamentem que aquesta feina, treball i esforç, de vegades, es vegi eclipsat per les accions i maneres de fer d'aquelles persones que no són gaire tolerants al canvi. Cert és que aquestes persones ja són poques (gairebé residuals), però malauradament, algunes de les seves accions fan més soroll i poden tenir certa repercussió, arribant a provocar una sensació de desànim, entre la plantilla. Però la UGT no defallim, seguirem treballant amb i per vosaltres. I  us ENCORATGEM a CONTINUAR CONSTRUINT el futur de Parcs i Jardins amb nosaltres.


ASSEMBLEA
 
Per últim recordar-vos que aquest dimarts 16/05/23 tindrà lloc una assemblea informativa al Casinet d'hostafrancs.
 
TORN MATÍ :  DE 8H A 10.15H
MÍNIMS I PERSONAL AMB REDUCCIÓ: 11.30H A 14.30H
TARDADE 15H A 18H
NIT: DIA 17 DE MAIG DE 22H A LES 01 AL CENTRE MANTENIMENT DE CANYELLES

Perquè PARCS I JARDINS SOM TOTES I TOTS:
 
 Ens veiem a l'Assemblea NO HI FALTIS!!!!,

Moltes gràcies pel vostre temps.
 

 

Seguim Fortes i forts

💪🏾💪🏾🤝🏼🫱🏽‍🫲🏼