dimarts, 29 de març del 2022

PLA D'ESTABILITZACIÓ INTERINES

RESUM DEL QUÈ CONTEMPLA LLEI

Un procés addicional és un procés extraordinari doferta pública que és adicional als  processos ordinaris i per tant, pot contenir alguna diferència, però sempre ha de respectar, els principis d'igualtat, mèrit, capacitat, publicitat i celeritat.

A Parcs i Jardins hi ha un nombre de places, que pertànyen a diferents grups professionals, pendents d'estabilitzar. És a dir aquestes places estan ocupades per companys/es que tenen un contracte de caracter temporal des de fa 3 o més anys.

A QUI VA DIRIGIT?

A totes aquelles persones que a 31 de desembre de 2020 estan ocupant una plaça de forma temporal i ininterrompuda durant 3 anys o més. 


HAIG DE PRESENTAR-ME OBLIGATÒRIAMENT? 

Si s’ocupa una de les vacants ofertades i no es presenta al concurs de mèrits corresponents, no es tindrà dret a la indemnització en cas de no superació del procés selectiu i es finalitzaria per complert, la relació laboral. ( o sigui ja no treballaries a Parcs i Jardins i no cobraries ni un duro d'indemnització). 

Per tant CAL PRESENTAR-SE si es vol continuar treballant a Parcs i Jardins i si es vol tenir DRET A INDEMNITZACIÓ en cas de no superar el procés.

COM SERIEN ELS PROCESSOS SEGONS LA LLEI?

Hi ha d'haver CONCURS OPOSICIÓ per:

A totes aquelles persones que estan desenvolupant tasques en Places que a 31 de desembre de 2020, portaven ocupant de forma temporal i ininterrompuda els tres anys anteriors, és a dir places ocupades ininterrompudament entre 1 de gener de 2018 i 31 de desembre de 2020.

Es recomana fixar uns continguts de temari específics al procés en qüestió i els exercicis de la fase doposició poden ser no eliminatoris entre si, sempre i quan s'acordi amb l'administració pertinent, que en aquest cas seria la Direcció de Parcs i Jardins.

La fase de mèrits serà d’un 40% de la puntuació total i es valorarà majoritàriament l’experiència en el cos, grup, categoria.

La valoració dels mèrits és el que s'ha de negociar amb la Direcció de Parcs i jardins.


Hi ha dhaver un CONCURS DE MÈRITS per:

A totes aquelles persones que estan desenvolupant tasques en Places ocupades de manera temporal i ininterrompuda des dabans de l1 de gener de 2016 o sigui places ocupades de manera temporal e ininterrompudament durant 5 o més anys.

La valoració dels mèrits és el que s'ha de negociar amb la Direcció de Parcs i jardins.

Cal recordar que : Tots dos processos han  de respectar, els principis d'igualtat, mèrit, capacitat, publicitat i celeritat.

QUÈ ES FARÀ A PARCS I JARDINS?

La Direcció ha informat en Comissió de Seguiment que la seva intenció és fer totes les places per concurs de mèrits, doncs com som una EPEL (Entitat Publica Empresarial Laboral)  i no som funcionàries, la Llei ens permet fer tots els processos mitjançant concurs de mèrits. 

Però cal contrastar informació sobre quin tipus de concurs seria més favorable, en cas de no tenir part de la titulació requerida, per participar en alguns dels processos.

Val a dir, però que tant la Direcció com el Comitè d’Empresa compartim objectiu: APLANTILLAR El MÀXIM de persones que es troben en contracte de temporalitat.

QUÈ PASSA SI NO APROVO?

El procés ha de garantir la recol·locació del personal temporal que no superi el procés destabilització a través de bosses específiques.

Si ja treballaves a ladministració i has aconseguit la nota mínima, però no has aconseguit plaça, TENS DRET a una compensació econòmica de 20 dies per any i se tintegra en les borses de treball ja existents o en una nova bossa específica.

I s'haurà de garantir els primers llocs a les bosses generades dels diferents processos, de manera que quan a Parcs i Jardins es sol·liciti personal de nou, s'haurà d'avisar a les persones que han quedat les primeres en la bossa del procés d'estabilització, per ocupar la plaça demandada.

QUI ES POT PRESENTAR A UN PROCÉS D'ESTABILITZACIÓ?

Podríem dir que aquesta Llei és una mica hipòcrita, doncs tots dos processos han  de respectar, els principis d'igualtat, mèrit, capacitat, publicitat i celeritat, per a que es pugui presentar TOTHOM.

Però a l'hora la mateixa Llei, està donant facilitats per a que cada administració beneficii d'alguna manera, a totes les persones que porten anys treballant en contracte de  temporalitat per a que puguin accedir a la plaça que actualment estant ocupant.

 I això vol dir que es poden presentar totes aquelles persones que:

- Estiguin treballant dintre de Parcs i Jardins EN CONTRACTE TEMPORAL (INTERINES I RELLEVISTES), encara que porti 1 any amb contracte de temporalitat.

-Vinguin de fora, o sigui, que no hagin treballat mai a Parcs i Jardins i vulguin provar d'entrar.

-Treballin a Parcs i Jardins i vulguin accedir a les places dels processos de grups superiors o diferents al que pertanyen actualment.

QUAN M'HAIG DE PRESENTAR?

Aquesta oferta pública addicional ha de ser publicada abans de l’1 de juny de 2022: es presenta a l'Interventor de l'Ajuntament, un informe on es recull el nombre de places que es volen estabilitzar.

Les convocatòries han d'estar publicades abans del 31 de desembre de 2022: Aquí és on t'hauràs de presentar, quan surtin les bases del procés que t'interessi.

El processos d'estabilització hauran d'estar resolts abans del 31 de desembre de 2024: Una cosa és la publicació de les bases i l'altre l'execució del concurs de mèrits /oposició.

QUÈ PASSA SI ENTREMIG FAIG UNA OPO I APROVO?

Durant els anys 2022/2023 poden haver altres OPO'S a les que et puguis/vulguis presentar.

I si obtens la plaça, no cal que et presentis al procés d'estabilització, però no pateixis la teva plaça del procés d'estabilització no es perdrà; la podrà aprofitar un altre company/a que estigui en contracte de temporalitat i que porti (o no) menys anys que tu.

QUINA TITULACIÓ NECESSITO PER PODER PARTICIPAR?

Depenent de cada procés .

En els processos de Tècnics/ques la titulació requerida serà la titulació universitària corresponent a la plaça convocada i el català nivell C1.
I en Auxiliar del verd la titulació requerida es ESO o equivalent i el nivell de Català B1. 

I d'Auxiliar administratives la titulació requerida es ESO i Nivell Català C1.

QUÈ PASSA SI NO TINC LA ESO?

Si no tens la ESO i no vas obtenir el GRADUAT ESCOLAR hi ha una manera d'obtenir una titulació EQUIVALENT.

Has d'anar al DEPARTAMENT D'ENSENYAMENT  del  c/ Via Augusta 202-226 08021 Barcelona telf: 934 00 69 00, omplir la sol·licitud corresponent i presentar la següent documentació:

El CERTIFICAT D'ESCOLARITAT i un extracte de la teva VIDA LABORAL conforme has treballat 8 ANYS.

En un mes i mig aproximadament et donaran una titulació de GRADUAT ESCOLAR  LABORAL, que et permetrà presentar-te al concurs de mèrits i a qualsevol OPO en que demanin la ESO com a titulació requerida.

QUÈ PASSA SI NO TINC CAP NIVELL DE CATALÀ ACREDITAT? 

Per presentar-te al concurs de mèrits d'Auxiliar es necessitarà el nivell B1 i en tècnics/ques i administratives el nivell C1.

Si vas fer l'EGB o FP1 a partir del curs 1978/79 a Catalunya,  pots convalidar-lo amb el B2. Només ho has de solicitar al centre que vas estudiar i si aquest no existeix trucar al Departament d'Ensenyament i demanar que el convalidin.

https://educacio.gencat.cat/ca/tramits/tramits-temes/22046-reconeixement-b2-c1-catala?moda=1 

Aquest enllaç també et serveix per accedir a informació sobre com convalidar el nivell de català C1 si tens la ESO cursada

Com hem comentat els processos es poden dur a terme fins al 2024, per tant hi ha prou marge de temps per aconseguir el títol/acreditació del nivell de català que es requereix, per poder presentar-te al procés que t'interessi.

En el centre de Normalització Lingüística (CNL) es fan cursos on line de tots els nivells.

Us adjuntem l'enllaç per a que consulteu els cursos i les dates de quan cursar-los. https://www.cpnl.cat


ACOMPANYAMENT DURANT EL PROCÉS

La Direcció de Parcs i Jardins ha comunicat que farà un acompanyament individual i personalitzat a totes les persones que estan afectades pel procés d'estabilització.

Tant si ets afiliat/da de UGT, com si no ho estàs i vols acompanyament sindical o simplement vols més informació sobre el procés d'estabilització envia un correu a :

ugtvioletaparcsijardins@gmail.com

o envia'ns un whatsapp al telèfon: 680 60 31 81

Indicant Nom, cognom i si sol·licites el nostre acompanyament o si tens algun dubte sobre al procés.

D’altra banda informar-vos que anirem publicant totes les novetats que tinguem sobre el tema, doncs encara queda saber quantes places ens atorgará Intervenció de l’Ajuntament, la part de negociació de les bases que regiran els concursos i si el català serà o no necessari en els concursosde mèrits.

Caldrà anar mirant com ho fan en altres Ajuntaments i Administracions públiques, per escollir el millor model que s’adapti a les necessitats del nostre Institut.

 

 

Seguim fortes i forts!!!